Evropsko prvenstvo v košarki

Slovenci z lahkoto opravili z Madžari

Ž.K.
3. 9. 2022, 20.32
Posodobljeno: 3. 9. 2022, 22.17
Deli članek:

Slovenska reprezentanca se je na drugi tekmi pomerila z Madžari in jih premagala s 103:88.

STA
Utrinke s tekme med Slovenijo in Hrvaško.

V Kölnu, kjer tekme v skupinskem delu igra Slovenija, se je pričela druga tekma skupinskega dela med našo reprezentanco in Madžari. Slovenski reprezentanti so tokrat v vlogi favoritov, še posebej po odlični predstavi proti Litvi. Madžari prihajajo na parket s slabšo popotnico, saj so izgubili proti Bosni in Hercegovini. A tekme se je naš selektor lotil brez podcenjevanja, saj jo je začel z enako peterko kot proti Litvi: Aleksej Nikolić, Luka Dončić, Jaka Blažič, Mike Tobey, Vlatko Čančar.

V pri četrtini so Slovenci začeli zanesljivo in hitro povedli, Madžari pa so v šestih minutah igre uspeli zadeti le enkrat. V nadaljevanju jim je met malce bolj stekel, a je naša ekipa prvo četrtino zanesljivo dobila 29: 16. Trener Sekulić je v prvi četrtino na parket poslal kar 10 od 12 članov naše reprezentance, kar nakazuje, da bo danes najbolj obremenjenim članom ekipe namenil malce več počitka.

Druga četrtina je minila v precej raztrgani igri, naši fantje se niso kaj dosti mučili pa kljub temu na koncu prvi polčas dobili s 54:33. Največ točk v prvem delu sta prispevala Luka Dončić in Jaka Blažič vsak po 11. V igri, ki je bolj spominjala na kakšno pripravljalno tekmo brez pravega tekmovalnega naboja, smo lahko videli kar nekaj lepih prodorov našega najboljšega igralca, ob tem pa je kot vedno, uspešno razigraval svoje igralce. Slovenija je bila od Madžarov boljša v vseh elementih igre.

Drugi polčas je naš selektor začel s peterko: Nikolić, Blažič, Dimec, Čančar in Dončić. Tudi v tretjem delu so bili naši repreznatntje boljši nasprotnik in prednost povišali na 28 točk (88:60). 

V zadnji četrtini so Slovenci, kljub temu, da je trener Sekulić najboljše igralce pustil na klopi, z lahkoto nadzirali potek zekme. Še največ razburjenja je prinesla umazana poteza enega od madžarskih igralcev, ki je s komolcem v hrbet udaril našega centra Žigo Dimca. Ta se je v trenutku sesedel od bolečin, sodniške piščalke pa so ostale neme. Trener Sekluić je zaradi tega izgubil živce, saj je bil prekršek popolnoma nepotreben: tekma je bila namreč že odločena, videti pa je bilo, kot da je madžarski igralec našega udaril namenoma. Iz ust našega trenerja se je proti sodnikom in madžarski klopi usul plaz kletvic, zaradi česar je prejel tehnično napako. Njegova zaskrbljenost je razumljiva, saj ima naša reprezentance prav na centrski poziciji največ težav in bi bila poškodba Dimca za nas manjša katastrofa. 

Končni rezultat tekme je bil 103:88, Dimec pa je bil po koncu videti bolje.