Cene v nebo

Karte za osmino finala razprodane, zaživel je črni trg

Ž.K.
3. 9. 2022, 11.49
Posodobljeno: 3. 9. 2022, 11.52
Deli članek:

Preprodajalci so prepričani, da lahko na krilih dobrih nastopov odbojkarske reprezentnace mastno zaslužijo.

facebook
Cene vstopnic so poletele v nebo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je dokazala, da sodi med najboljše na svetu. Danes ob 17.30 se bodo z reprezentanco Nemčije pomerili za vstop med osem najboljših ekip na svetovnem prvenstvu. Med slovenskimi navijači je zavladala evforija, karte za tekmo v ljubljanskih Stožicah so bile razprodane v rekordnem času. Kot kaže pa so, kot je običaj, del kart pokupili tudi prodajalci, ki danes tistim, ki so zamudili priložnost za nakup v redni prodajo, močno željene vstopnice prodajajo po zasoljenih cenah.

V redni prodaji so bile najcenejše vstopnice za zgornji rdeči ring 20 evrov, tiste v sredini po 35 evrov in sedeži v zeleni coni najbližje igrišču pa so stale 50 evrov. Na spletnih portalih za prodajo rabljenih stvari in socialnih omrežjih pa so se že pojavili oglasi za prodajo kart. Redki posamezniki vstopnice prodajajo po nabavni ceni, več je takih, ki iščejo priložnost za dober zaslužek. Tako se vstopnice za zeleni ring prodajajo tudi po 80, 90 in 100 evrov. Cena kart za rdeči ring pa je poskočila celo na 50 evrov.

Slovenski navijači očitno računajo na to, da bomo Nemce, tako kot v skupinskem delu tekmovanja, premagali, saj so tudi vstopnice za četrtfinalno tekmo praktično razprodane, kljub temu, da so bile cene v preprodaji kanček višje. Glede na podatke na strani eventim.si, preko katere poteka prodaja so na voljo le še VIP vstopnice najvišjega cenovnega ranga po 100 oziroma 125 evrov.

Preprodaja kart je seveda nedovoljena in jo inšpektorji obravnavajo kot delo na črno.