Novice z dvora

Nov naziv, posebno vabilo in še vedno skregana brata

N.S.
17. 8. 2022, 21.38
Deli članek:

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan Markle bosta prihodnji mesec ponovno obiskala Veliko Britanijo, kjer sta se nazadnje mudila v času praznovanja kraljičinega platinastega jubileja.

Profimedia
Vojvodinja Kate je najlepše oblečena Britanka.

Le nekaj dni po tistem, ko se bosta princ William in Kate Middleton z družino preselila v svoj novi dom Adelaide Cottage, v Frogmore Cottage prihajata princ Harry in Meghan Markle.

Nepremičnini sta ena od druge oddaljeni le 800 metrov – ali pet minut hoje. Susseška se vračata na Otok, ker se bosta prihodnji mesec udeležila več dobrodelnih dogodkov. A ne glede na to, kako blizu si bosta družini, naj bi bilo le malo verjetno, da se bodo njuni člani družili, poročajo britanski mediji. Harry in William namreč komaj spregovorita. Cambriški in Susseški so bili nazadnje sosedje leta 2019, ko sta se Harry in Meghan izselila iz Kensingtonske palače. Obeta se torej prvi govor vojvodinje Susseške na britanskih tleh po tako imenovanem »megxitu«, govorila pa bo o enakopravnosti med spoloma.

Najlepše oblečena Britanka

Cambriška vojvodinja Kate Middleton se je znova znašla na vrhu seznama najbolje oblečenih Britank po izboru revije Tatler, kjer ji družbo delata Helen Mirren in zvezdnica priljubljene serije Bridgerton Simone Ashley. Revija Tatler je vojvodinjo Cambriško Kate Middleton razglasila za kraljico stila in jo uvrstila na prvo mesto najbolje oblečenih britanskih zvezdnic. Njen stil so pri reviji označili za sijajen, Kate pa za suvereno modno zvezdnico. Štiridesetletna vojvodinja kraljeve oboževalce in modne kritike vedno znova navduši s svojimi elegantnimi oblekami, v katerih blesti na javnih dogodkih, vključno z nedavnim Royal Ascotom, Wimbledonom in proslavami kraljičinega platinastega jubileja.

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry prihajata na obisk v Veliko Britanijo.

Nenavadno vabilo

Svetovni mediji so se razpisali o prisrčni zgodbi, ki prihaja iz Velike Britanije. Neimenovana šestletna Angležinja je pripravljala vabila za praznovanje svojega šestega rojstnega dne, ob tem pa se je odločila, da nanj ne bo povabila zgolj svojih prijateljev, temveč tudi devetletnega princa Georgea, tretjega v vrsti za britanski kraljevi prestol. Starša malega princa, princ William in Kate Middleton, sta prošnjo deklice zavrnila, a sta seveda to naredila z veliko mero dobrodušnosti in taktnosti. »Vojvoda in vojvodinja Cambriška se ti iskreno zahvaljujeta za tvoje pismo in za to, da si princa Georgea povabila na praznovanje svojega rojstnega dne,« se je začelo pismo, ki ga je od britanske kraljeve družine dobila deklica. »Žal nama je, da je toliko časa trajalo, da ti odgovoriva, a sva ti za vabilo nadvse hvaležna. Skrbno sva pretehtala vse možnosti, a prinčeve prisotnosti na praznovanju žal ne moreva potrditi. Vsekakor ti želiva čudovit rojstni dan in še enkrat se ti zahvaljujeva za vabilo. Ganjena sva, da si si vzela čas in se spomnila tudi na Georgea.«