NOVA SLUŽBA

Jure Košir pred novo življenjsko preizkušnjo

M. T. V.
12. 8. 2022, 09.21
Posodobljeno: 12. 8. 2022, 09.44
Deli članek:

Nekdanji vrhunski športnik se bo prvič preizkusil kot voditelj, in sicer bo vodil 2. sezono oddaje Exatlon, ki na spored prihaja prihodnji mesec.

Blaz Vatovec
Jure Košir

V svoji športni karieri je moral Jure Košir poslušati komentarje na račun svojih smučarskih voženj, zdaj pa se bo znašel na drugi strani. Postal je namreč novi voditelj tekmovalnega šova Exatlon in največji izziv zanj bo pri tem ravno komentiranje tekem na poligonih. »Poslušal sem komentatorje, ki so komentirali moje vožnje, zdaj pa se bom v tej vlogi znašel sam in upam, da bom s svojim glasom znal pričarati še dodatno vznesenost tekme,« pravi in poudarja, da sta tudi pri tem potrebna vaja in trening.

Nekdanjega vrhunskega športnika, ki dobro pozna tekmovalnega duha in ekstremne fizične izzive, bomo prvič videli v takšni vlogi. »Gre za dobro oddajo, ki vsekakor odstopa od klasičnih resničnostnih šovov. Predvsem mi je všeč, da propagira gibanje in lahko mlade nagovori k treniranju, k vadenju spretnosti, ter predaja sporočilo, da je timski duh pomemben. Mislim, da gre za ravno pravšnjo mero med resničnostnim in tekmovalnim športnim izzivom, zato sem z veseljem sprejel ponudbo za sodelovanje v tem edinstvenem projektu,« je še povedal poslovnež, ki bo kot voditelj zamenjal Mirana Ališiča.

Oddaja, ki na spored prihaja že prihodnji mesec, bo znova potekala v vroči in lepi Dominikanski republiki, Juretu pa bo kot posebni poročevalec s terena, ki bo preverjal razpoloženja in čustva tekmovalcev, pomagal lanski tekmovalec Igor Mikič. »Exatlon je bil čudovita izkušnja, ki si jo bom zapomnil za vse življenje. Zelo sem počaščen, da se bom lahko preizkusil v tej novi vlogi,« pravi Mišica, ki ga najbolj skrbi, da bi ga preveč srbele pete in bi se znova želel pomeriti na poligonih. Kot nekdanji tekmovalec bo pozoren tudi na podrobnosti, na katere gledalci ne pomislimo, seveda pa se bo znal tudi pošaliti in sprostiti napeto tekmovalno ozračje. Tekmovalci, med katerimi bo zopet nekaj znanih obrazov, se bodo potegovali za nagrado v višini 50 tisoč evrov.