Ob svoji 10letki

Evi Boto je videospot posnela slovenska vplivnica

E.J.
8. 8. 2022, 12.13
Posodobljeno: 8. 8. 2022, 13.30
Deli članek:

Pevka je znano vplivnico, ki ji sledi več kot 63 tisoč sledilcev, prosila za le nekaj kreativnih idej, a nato je Evi Boto kar posnela videospot.

osebni arhiv
Eva Boto v novem videospotu za pesem Nočem, da greš.

Pevka Eva Boto je produciranje zadnje pesmi Nočem, da greš prepustila znanemu glasbeniku Žanu Serčiču, snemanje videospota pa je zaupala svoji prijateljici, sicer pa znani vplivnici Niki Krmec, kateri sledi okoli 63 tisoč ljudi.

tibor golob
Vplivnica Nika Krmec se je izkazala kot scenaristka in režiserka.

Ko smo jo vprašali, zakaj se je odločila, da prav njej zaupa snemanje pesmi, ki jo poje na svojih poletnih koncertih oziroma turneji ob desetletnici kariere, ki jo je poimenovala kar 10letka, je Eva povedala: »Za novo pesem sem želela svežo, neobičajno in utrgano zgodbo, tako da sem Niko povsem slučajno prosila za par kreativnih idej. Poslala mi je točno to, kar smo z ekipo iskali, zato ni imela druge možnosti, kot da snemanje videospota enostavno prevzame v svoje roke. Snemanje je bilo noro zabavno in mislim, da se tudi na končnem izdelku vidi vsa pozitiva, ki smo jo vključili v izdelek. Niki sem zelo hvaležna, da se je vrgla v ta projekt, hkrati pa sem ponosna, da smo skupaj lahko sestavili kreativno ekipo, ki je še ni bilo.« Besedilo je Nika ob prvem poslušanju razumela na veliko različnih načinov, zato je želela zgodbo spota prepustiti subjektivni interpretaciji gledalca.

osebni arhiv
Eva Boto s kužkom Luckyjem, ki jo vedno spremlja.

S kužkom na Pohorje

Sicer pa si je Eva krajši oddih s prijateljicami privoščila na njeni priljubljeni Rogli. Kaj je počela? »Punce smo nabirale kondicijo za koncerte, Lucky (moj kuža) je prevohal pol Rogle, spoznal novega ’frenda’ in se cel umazal, mi smo se ’fajn’ najedle, še prej pa se podružile s kravami.«