kdo je vozil "nevarno"?

VIDEO: Po šoku na cesti se sprašujejo, ali je ta tovornjakar junak ali bedak!

R.T.
8. 8. 2022, 11.26
Posodobljeno: 8. 8. 2022, 11.36
Deli članek:

Ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled. Ali pač? Pred tednom dni je nek voznik na eni od srbskih cest posnel pretresljiv prizor, po katerem se je razvnela vroča debata, kaj se je tam v resnici zgodilo.

Instagram/Užice Online
Junak ali bedak?

Na posnetku je videti tovorno vozilo, ki je prek dvojne neprekinjene črte nenadoma presekalo pot nasproti vozečemu vozilu in zapeljalo na stransko cesto. Na prvi pogled se zdi, da se je tovornjakar igral z življenji, ko je povsem brezbrižno povozil vse cestno-prometne predpise, a so nato pozorni komentatorji opozorili na dogajanje za tovornjakom. S posnetka je namreč razvidno tudi, da je tovorno vozilo v tistem trenutku čez neprekinjeno črto želel prehitevati voznik volva, tovornjakar pa mu je to z lastnim manevrom preprečil. S tem je preprečil tudi silovito čelno trčenje z nasproti vozečim vozilom, ki bi bržkone sledilo.

Oseba, ki je posnetek objavila, voznika tovornjaka zagotovo vidi kot junaka. »Velika hvala vozniku tovornjaka z registracijo PG. Naš Heroj! Rešil nas je kdo ve česa vse, čelnega trčenja z volvom z registracijo BB, neizmerna hvala! Kakšna reakcija, vsaka čast!!!« je zapisala ob objavi. A se s tem debata še ni končala. Številni so namreč situacijo na posnetku videli povsem drugače, in sicer, da je šlo za malomaren manever tovornjakarja, na katerega se je s tem, da je zapeljal na nasprotni pas, odzval voznik volva.

Kot so pozneje poročali pri srbskem časniku Kurir, naj bi posnetek nastal nekje na območju Zlatibora, nanj pa naj bi se odzval tudi očividec, natančneje ena od oseb iz avtomobila, iz katerega so vse skupaj tudi posneli. »Bil sem v avtomobilu, iz katerega se je snemalo. Voznik tovornjaka je zapeljal kot debil, to je cela resnica. Sicer je bila lokacija pri predoru od Zlatibora proti Čajetini.«