Opravičil se je oboževalcem filmov Rocky

Sylvester Stallone napadel Dolfa Lungrena

E.J.
1. 8. 2022, 20.33
Posodobljeno: 1. 8. 2022, 21.00
Deli članek:

Sylvester Stallone je na družbenih omrežjih napadel svojega kolega in prijatelja, prav tako svetovno znanega akcijskega igralca Dolpha Lundgrena, ker je privolil v sodelovanje pri spin-offu filma Drago.

osebni arhiv
Sylvester Stallone in Dolf Lundgren, akcijska junaka - sta zares sprta ali ne?

Poleg Lundgrena je Stallone poklical tudi producenta Irwina Winklerja in njegova sinova Davida in Charlesa.

"Še ena srce parajoča novica... Pravkar sem izvedel, da Irwin Winkler, ta ubogi 94-letni producent in njegova idiotska otroka, Charles in David, spet ’glodajo’ ta čudovit lik, ki sem ga ustvaril, ne da bi mi karkoli povedal," je začel svojo objavo slavni Sylvester in zvezda filmov Rocky.. "Opravičujem se oboževalcem, nikoli nisem želel, da bi ti paraziti izkoristili like Rockyja. In ja, včasih sem zelo spoštoval Dolpha, vendar mi nikoli ni rekel, da za mojim hrbtom dela na liku, ki sem ga ustvaril zanj. Pravi prijatelji so vredni več kot zlato," je svoj besni zapis zaključil Stallone.

Jeza zaradi avtorskih pravic

Irwin Winkler in Robert Chartoff sta bila podpisana kot producenta za prvih pet delov serije Rocky, medtem ko je leta 2006 v filmu Rocky Balboa Irwin na ta seznam dodal svoja sinova Davida in Charlesa. Stallone je danes že kultne filme napisal, režiral in v njih igral glavno vlogo. Poleg tega je Stallone skupaj z omenjeno četverico koproducent vseh filmov Apollo Creed. Po uspehu Rockyja II je Stallone dejal, da želi delež avtorskih pravic, ker je "izumil Rockyja", vendar teh pravic nikoli ni dobil. Zaradi tega je sredi julija na Instagramu napadel Winklerja, a je to objavo pozneje izbrisal. Objavil je njegov "laskavi portret" in zapisal, da bi bilo pošteno vrniti "kar mu je ostalo od pravic", preden jih prenese na svoje otroke.

Javil se je še Dolf

Oglasil se je tudi Dolf Lindgren in zapisal, da glede morebitnega Drago spinoffa ni odobrenega scenarija, ni sklenjenih dogovorov, ni režiserja in »osebno sem imel vtis, da je moj prijatelj Sly Stallone sodeloval kot producent ali celo kot igralec. Prejšnji teden je prišlo do uhajanja informacij v javnost, kar je bilo žalostno.«