Identifikacija s pomočjo telefona

Sestri stari 15 in 16 let sta stekli čez tire, pridrvel je hitri vlak...tragedija

R.T.
1. 8. 2022, 20.48
Posodobljeno: 1. 8. 2022, 20.50
Deli članek:

V nedeljo zjutraj je strojevodja hitrega vlaka v bližini železniške postaje na obrobju Riminija potegnil zasilno zavoro.

Facebook
Sestri Alessia (levo) in Giulia.

Na tirih je okoli 7. ure bežno uzrl dve osebi. Vlak je drvel s hitrostjo blizu 200 kilometrov na uro, saj na postaji Riccione ni bil načrtovan postanek. Zvočni signal je bil prepočasen, zaviranje ni uspelo preprečiti trka.

Srhljive trenutke je videl moški, ki je šel proti kolodvoru. "Videl sem, da sta šli kar čez tire, proti drugemu peronu, kjer je čakal vlak za Ancono," je očividec trenutke pred trkom opisal za Corriere di Romagna. Potem je slišal opozorilo vlaka, nato krik deklet in potem močan pok.

Dekleti sta umrli na kraju nesreče. Gre za sestri, 15-letno Alessio in 16-letno Giulio, doma iz mesteca v bližini Bologne. Po pisanju italijanskih medijev sta bili v soboto zvečer v disku, zjutraj pa sta se nameravali z vlakom vrniti domov.

Prizor na kraju nesreče je bil grozljiv. Trk je bil tako silovit, da so bili deli teles najstnic raztreščeni na razdalji približno 700 metrov, poroča Corriere della Sera. Oče ju je lahko identificiral le s pomočjo Giuliinega telefona, ki je še deloval.