VIDEO

Groza na koncertu fantovske skupine

M. T. V.
29. 7. 2022, 07.52
Posodobljeno: 29. 7. 2022, 08.34
Deli članek:

V Hong Kongu med nastopom na plesalce padel orjaški zaslon, dva človeka huje poškodovana.

Profimedia
Reševalci na prizorišču koncerta v Hong Kongu.

Na koncertih fantovskih skupin je pod odrom precej histerije in drame, ki jo zganjajo jokajoča dekleta, a tokrat se je na koncertu 12-članske skupine Mirror v Hong Kongu drama odvijala na odru. Pevci so skupaj s plesalci kot ponavadi izvajali svojo rutino na odru, nad njimi pa so viseli orjaški LED zasloni.

In ravno na vrhuncu, ko se je oder malce zameglil in so ob robu izbruhnili ognjemeti, se je eden od zaslonov zamajal in se zrušil na oder. Podrl je enega od plesalcev in nato padel še na drugega, preostali – na odru je bilo dvanajst ljudi – pa so se v grozi razbežali naokoli, prav tako je panika izbruhnila med publiko, ki je začela histerično vreščati.

Policisti in reševalci so že tako ali tako varovali koncert in so hitro priskočili na pomoč, poškodovana so odpeljali v bolnišnico, kjer so kasneje povedali, da je eden lažje ranjen, stanje drugega pa je precej resno. Poročajo tudi o treh ranjenih obiskovalkah koncerta, dve sta bili le v šoku in sta si hitro opomogli, tretjo pa so zaradi slabosti odpeljali v bolnišnico.

Kako so lahko popustile jeklenice, s katerih je visel ekran, preiskuje policija. So se pa že prej glede koncertov te najbolj priljubljene skupine pojavljale govorice o slabi varnosti, med drugim je eden od članov pred kratkim med nagovorom občinstva padel z odra, ker dvižni oder ni bil dobro pospravljen.