Pestra noč za policiste

Z delovišča je neznani storilec ukradel prenosni semafor

E. J.
29. 7. 2022, 08.34
Posodobljeno: 29. 7. 2022, 08.58
Deli članek:

V Celju se je včeraj zgodila nenavadna kraja, na območju Razorja pa sta se včeraj izgubila dva pohodnika, še dva pa sta se poškodovala na Kamniškem sedlu in nad Češko kočo.

R.K.
Policija opozarja tudi pohodnike, saj so včeraj morali posredovati dvakrat.

V dopoldanskih urah je na Vrunčevi ulici v Celju neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanje in ukradel denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti. Preden je uspel lastnik uporabo kartic preklicati, je storilec na bankomatu že uspel dvigniti gotovino. Storilca, ki smo ga tudi v preteklosti že večkrat obravnavali, smo kmalu po dejanju izsledili,« je o dogajanju na celjskem sporočila Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica z Policijske uprave Celje.

dreamstime
Z delovišča na Ljubečni je neznani storilec ukradel prenosni semafor.


Zgodila se je tudi nenavadna kraja: z delovišča na Ljubečni je neznani storilec ukradel prenosni semafor. V Trličnem pa so včeraj izsledili štiri osebe, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Dva sta bila državljana Afganistana, dva pa državljana Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Pohodniki, previdno!

Gorenjski Operativno komunikacijski center pa opozarja, da bo na cestah gneča. »Avtoceste in ceste, ki vodijo proti turističnim krajem bodo preko vikenda zelo obremenjene. Pred odhodom na pot preverite stanje na cestah.« Opozarjajo tudi pohodnike, saj so včeraj morali posredovati dvakrat. »Včeraj sta se na območju Razorja izgubila dva pohodnika. Še dva pa sta se poškodovala na Kamniškem sedlu in nad Češko kočo. V dveh primerih je posredoval policijski helikopter,« so sporočili. Blejski policisti pa so včeraj obravnavali prijavo najdbe starih eksplozivnih sredstev. Postopek so prevzeli strokovnjaki civilne zaščite.

Ponarejen bankovec?

Z Policijske uprave Murska Sobota pa so sporočili, da so obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in požar. Na področju kriminalitete je bil v Murski Soboti obravnavan vlom v počitniško hišico, zasežen pa je bil bankovec, za katerega se sumi, da je ponarejen. Na območju PP Gornji Petrovci je bilo obravnavano kaznivo dejanje ogrožanje z nevarnim predmetom pri pretepu ali prepiru. Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornja Radgona.

Pozor, kolesarji, motoristi in pešci!

Iz ljubljanske Policijske uprave pa so sporočili, da so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.
Včeraj, nekaj po 10. uri se je na Žalski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešca rolerjih. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcema na prehodu za pešce. Z vozilom je trčil v pešca, ki sta pravilno prečkala vozišče. Pri tem sta se pešca lažje telesno poškodovala. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu zasegli vozilo. Na izvozu Brdo se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je pripeljal po ulici Grič v križišču z izvozom iz avtoceste in Cesto na Bokalce pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Na Zasavski cesti je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost in trčil v motorista. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval.