POŠKODOVANA

Saša Lendero: "Bolečina mi je vzela sapo in sesedla sem se na tla"

M. T. V.
25. 7. 2022, 15.35
Posodobljeno: 26. 7. 2022, 15.18
Deli članek:

Med snemanjem novega videospota je nosila nevarno kombinacijo: neubogljive uhane in vrtoglavo visoke pete, zaradi česar si je zvila gleženj.

Miha Hercog
Saša Lendero

Saša Lendero se po dolgem času na sceno vrača z novo pesmijo Daj tekilo, za katero je posnela tudi videospot, ki pa bi se skoraj končal katastrofalno. Že na začetku snemanja se je pevka namreč grdo poškodovala. »Že naličena, sfrizirana, oblečena ter seveda v zelo visokih petkah sem ob popravljanju enega od uhanov, ki nikakor ni hotel obstati na meni, spregledala stopnico ob bazenu in si grdo ter zelo boleče zvila gleženj. Bolečina mi je vzela sapo in sesedla sem se na tla,« prizna Saška. »Najprej sem se splazila do bazena in nogo namočila v vodo.« Prinesli so ji ledene obkladke in ji gleženj povili. »Naslednje pol ure sem s stisnjenimi zobmi zadrževala solze in upala, da bo bolečina začela popuščati.« A očitno ni.

Osebni arhiv
Saša si je tik pred snemanjem videospota zvila gleženj.

Člani ekipe so se že začeli pogovarjati, da bo treba snemanje odpovedati. »Pomislila sem na vse, ki so prišli, se trudili in mi pomagali da bi lahko spot tako hitro posneli. Ob misli na to, da bi bil ves njihov trud zaradi moje nerodnosti zaman, mi je bilo grozno. Odločila sem se, da bomo spot posneli, pa čeprav bom ves čas le sedela v različnih položajih!« Po dveh protibolečinskih tabletah in malce razgibavanja so kamere vseeno stekle. »Malo boleče je bilo, ampak vsakih nekaj minut smo nogo hladili z ledom in zdržala je vse do večera. Naslednje jutro je bila sicer pošteno zatečena in v modro vijoličnih barvah, prav nič lepa na pogled, a takrat sem ji že lahko privoščila počitek. Hoja po stopnicah mi še zdaj povzroča nekaj težav, zato malo prilagodim kot koraka, gleženj je še vedno malo otekel, a bistveno je, da je vsak dan boljše, snemanje pa smo izpeljali,« je vesela požrtvovalna pevka.

Osebni arhiv
Najprej je dobila ledeni obkladek, pojedla nekaj protibolečinskih tablet - in snemanje je steklo.