nujno na cepljenje

Priljubljeno slovensko igralko je na morju doletela nenavadna poškodba

Njena.si
25. 7. 2022, 05.46
Posodobljeno: 25. 7. 2022, 09.13
Deli članek:

Zvezdniška zakonca Aljoša Bagola in Iva Krajnc Bagola te dni dopustujeta v Grčiji, kjer pa se je slovenski igralki pripetila nevšečnost, zaradi katere je morala nemudoma k zdravniku.

Instagram
Iva je v bolnišnico, da je dobila injekcijo proti tetanusu.

Instagram
V grškem morju je Iva stopila na to!

Slovenski kreativec in avtor je na družbenem omrežju razkril, da je njegova žena, igralka Iva Krajnc Bagola, v morju stopila na zarjavelo železno konico, zato se je morala čim prej cepiti proti tetanusu.

Proti tetanusu se sicer v Sloveniji v mladosti cepimo vsi, a je vnovično cepljenje, še posebno ob vbodnih ranah (bakterija, ki tetanus povzroča, je denimo pogosto prisotna v gnojeni zemlji), skorajda obvezno, če je od zadnjega odmerka minilo več kot deset let. Tetanus v vsakem primeru pomeni nujno stanje, ki zahteva obravnavo v bolnišnici. Prvi simptomi bolezni se sicer pojavijo od pet do deset dni po okužbi. Pogosto najprej nastopi otrdelost čeljusti s krči v žvekalnih mišicah, sledijo težave pri požiranju, krč glasilk in mišic sapnika, glavobol in zvišana telesna temperatura, refleksi so močno okrepljeni. Ob poškodbi, pri kateri obstaja možnost okužbe s tetanusom, se zato čim prej odpravimo na urgenco, kjer rano ustrezno očistijo in nam glede na cepilni status zagotovijo ustrezna zdravila in cepiva.

To je Iva tudi storila, zvečer pa je z družbo in možem že lahko uživala na pravi grški zabavi.