Ležala neodzivna

Umrla tako mlada igralka. Našel jo je otrok

M. T. V.
22. 7. 2022, 08.25
Posodobljeno: 22. 7. 2022, 08.48
Deli članek:

44-letna gospel pevka je odigrala le eno filmsko vlogo, ki ji je napovedovala uspešno igralsko kariero, ki se žal ne bo uresničila.

Profimedia
Shonka Dukureh v filmu Elvis

Nashvillski policisti so sporočili, da je v 45. letu starosti umrla Shonka Dukureh, ki je v filmu Elvis zaigrala Big Mamo Thornton. Neodzivno jo je v njihovem stanovanju našel eden od njenih dveh otrok, ki je stekel k sosedom, ki so poklicali reševalce. Ti ji žal niso mogli pomagati, saj je bila pevka že mrtva. Vzrok smrti bo, upajo, razkrila obdukcija, so pa s policije sporočili, da nič ne kaže na sum kaznivega dejanja.

Shonka je bila sicer učiteljica in gospel pevka, precej poznana v domačem Nashvillu, tako da je družini sožalje izrekel tudi župan John Cooper. »Njen močan glas in umetništvo bo živelo naprej skozi njeno glasbo, na ta žalostni dan častimo spomin nanjo.«

Njena igralska kariera pa se je pravkar pričenjala, in sicer z debijem v celovečercu Elvis, biografiji Elvisa Presleyja, v kateri je zaigrala pevko bluesa Big Mamo Thornton. Njena verzija pesmi Hound Dog je navdušila tako gledalce kot kritike, predvsem pa njene učence, ki jih je učila na osnovni šoli in po različnih krožkih in programih za mlade.

V enem od intervjujev je Shonka dejala, da so se ji z Elvisom uresničile sanje. »Bilo je neverjetno in veselim se, da bom lahko spet kaj snemala. To so bile moje sanje, ki pa se jih nisem zavedala, dokler nisem dobila vloge in izkusila snemanja. To je res življenjska priložnost, izkušnja, ki ti spremeni življenje.«