Bizarno

Kaj pa je to?! Od zdaj na poštah še kabine za pomerjanje? Kdo se bo tam slačil?

P.K.
22. 7. 2022, 07.53
Posodobljeno: 22. 7. 2022, 15.05
Deli članek:

Bralci ste nas opozorili na novost, ki ste jo opazili na nekaterih poštah in vas je presenetila.

Twitter
Ali prav vidimo?

Po tem, ko so poštne poslovalnice že tako postale prave trgovine in je v njih moč kupiti vse od čokoladic in drugih prigrizkov, do kuhinjskih pripomočkov, so se vanje zdaj naselile še kabine za pomerjanje. "No, vsaj izgledajo kot prostori za pomerjanje oblačil. A se hecate, Pošta Slovenije," je sporočila bralka našega portala.

Pri Pošti Slovenije preverjamo, kaj predstavlja 'prostorček' z zaveso. Našli smo tudi fotografijo, ki jo je, prav tako začuden, s širšo javnostjo delil uporabnik Twitterja. 

Iz Pošte Slovenije so nam sporočili, da je to novost, ki jo uvajajo in to "v želji, da bi zadostila potrebam in željam uporabnikov, to je spletnih kupcev. Potrošniki so namreč v novih razmerah spremenili tudi nakupovalne navade, ki se v veliki meri selijo na splet. Nova storitev kupcem omogoča, da na spletu kupljena oblačila ali obutev pomerijo že v poštnih poslovalnicah in takoj preverijo njihovo ustreznost. Če izdelki ne ustrezajo, jih lahko takoj vrnejo in si prihranijo čas in pot. Gre za trend, ki se ga že poslužujejo v nekaterih evropskih državah, navedeno pa pomeni tudi doseganje nižjega ogljičnega odtisa in sledi strategiji Pošte Slovenije, ki je usmerjena k trajnostnemu razvoju," so pojasnili in dodali, da so trenutno kabine nameščene na 72 poštah po državi, načrtuje pa se postopna širitev tudi v preostale njihove poslovalnice.