Obujala spomine iz otroštva

Saša Lendero: v majcenem Yugu smo se vozili proti morju

E. J.
14. 7. 2022, 15.12
Posodobljeno: 17. 7. 2022, 19.58
Deli članek:

"Brez klime. Mami in oči sta občasno kakšno prižgala. Avto je bil natlačen, saj smo vanj stlačili šotor, opremo za kampiranje, posteljnino, kuhalnik, mizico, stole, oblačila," se spominja lepa pevka.

osebni arhiv
Saša Lendero snema novi videospot in pesem za poletne dni.

Pevka Saša Lendero, ki se s svojim Miho Herzogom zadnja leta posveča predvsem pisanju šlagerjev za nemški trg, je najprej povedala, da se je vendarle lotila tudi snemanja svoje pesmi in da snema videospot. V teh poletnih dneh pa se je potopila v svoje otroške spomine, k čemur so jo spodbudili tudi nedavni zapisi in fotografije na družbenih omrežjih, kjer se mnogi spominjajo zlatih časov odprav na morje na kampiranje in vsega, kar je spadalo zraven v sedemdesetih in osemdesetih letih.

Yugo brez klime

»Mnogo let nazaj... v majcenem Yugu smo se vozili proti morju. Brez klime. Mami in oči sta občasno kakšno prižgala. Avto je bil natlačen, saj smo vanj stlačili šotor, opremo za kampiranje, posteljnino, kuhalnik, mizico, stole, oblačila... Ležala sem na zadnjih sedežih, saj je bila vsa posteljnina zaradi primanjkljaja prostora razgrnjena pod mano in sem se pri sedenju z glavo zadevala v strop. Slabo mi je bilo še preden smo prevozili deset kilometrov in od takrat naprej sem tisočkrat ponovila isto: "A bomo kmaaal?" Avto se je na vsakemu klancu pregreval prav tako kot mi in vožnja je trajala celo večnost, kljub temu, da smo vso pot prepevali,« se spominja Saša, ki je vse te trenutke ohranila v lepem spominu. » Zanimivo, kako so ti trenutki kljub vsemu zapisani vame kot prelepi, polni vznemirjenja, pričakovanja in radosti. Spomnim se malenkosti - občutka moje najljubše deke na koži, modre črte na vetrobranskem steklu, vonja sendvičev, ko smo jih odvili... Včasih me spreletijo vsi ti spomini in me grenko- sladko požgečkajo po srcu. Koliko tega je minilo... in kako dragoceno se zdi!«

osebni arhiv
Čeprav ji je bilo vedno slabo na poti na morje, so to njeni najljubši otroški spomini.