NOV ŠKANDAL

Razkrita Severinina grozilna sporočila, ki ji je pošiljala sinovi ravnateljici

M. T. V.
14. 7. 2022, 14.40
Posodobljeno: 14. 7. 2022, 14.44
Deli članek:

Pevka se brani, da je ravnateljica maltretirala njenega sina, podkupljena sodnica pa dokazov ni želela niti pogledati.

M24.si
Severina

Hrvaški Večernji list je objavil grozilna sporočila, ki jih je priljubljena pevka Severina pošiljala Ljiljani Klinger, ravnateljici osnovne šole Matije Gubca, kamor je hodil njen sin Aleksandar, in Gordani Buljan Flander, nekdanji direktorici Poliklinike za zaščito otrok in mladih v Zagrebu. Zaradi tega, ker jima je med lanskim julijem in oktobrom, ko se je borila za skrbništvom nad sinom, poslala več kot sto petdeset sporočil, večinoma z žaljivo in grozilno vsebino, bo očitno morala na sodišče. Med drugim je ravnateljico zmerjala s »šepavo, grdo babo«, ji grozila, da jo bo preganjala do konca življenja, da bi jo zadavila z golimi rokami in podobno. »Sedela boš, trepetala in se tresla, kot sem se tresla jaz, ko si nadlegovala mojega otroka.« Nekdanji direktorici pa je na primer poslala: »Osebno bom plačala odvetnike za vse ženske, ki si jih zlorabila. Želim, da se bojite in trepetate ter čakate na dan, ko boste vsi aretirani. Tako kot so one jokale in se za svoje otroke bale, ko ste jih prodajali njihovim očetom, da bi si kupili tiste kičaste sandale in torbe.«

Severina je priznala, da so sporočila res njena, in se zagovarjala, da sta ženski psihično in fizično zlorabljali njenega sina. »Ravnateljica je naročila učiteljicam, da za za dve uri zaprejo v šolo. Po tem je bil otrok v stresu, ni želel iz hiše, začel se je pritoževati o bolečinah v rokah in trebuhu, zato sem ga peljala k zdravnikom. Ti so mi priporočili, naj zaradi travme ne gre v šolo.« Po tem naj bi jo ravnateljica prijavila, da sinu namerno preprečuje šolanje, sodnica pa menda ni želela njenih izjav niti poslušati, ampak ji je odvzela otroka. »Da se razumemo, to ni bila razsodba, ampak organizirana ugrabitev otroka.« Pri tem je še obsodila obe ženski, pa tudi sodnico Teo Golub, da jih je podkupil njen nekdanji partner Milan Popović.

»Tako, zdaj veste, kaj sem jaz napisala njima, pa tudi to, kaj je to pisanje spodbudilo. Kaj bi jima pa vi napisali? Menda nje mislite, da bi morala tema finima gospema poslati kavo in bombonjero?« Na Facebooku je zraven priložila še fotokopije sinovih zdravniških izvidov.