Zabava

Od osovražene prešuštnice do priljubljene vojvodinje

Nejc Simšič
1. 7. 2022, 05.53
Deli članek:

Ko je britanska kraljica Elizabeta II. letos javno povedala, da bo Charlesova soproga Camilla (nekdaj Parker Bowles) ob njegovem kronanju postala kraljica Camilla, je postalo jasno, da je vojvodinja pri kraljici zapisana zelo dobro.

Profimedia
Vesela sta, sta jima je kraljica dala svoj blagoslov in izrazila željo, da Camilla ob Charlesovem kronanju prejme naziv kraljica soproga.

Britanska kraljica Elizabeta II. je snahi Camilli dodelila veliko čast, ko je oznanila, da bo lahko, ko princ Charles postane kralj, za kraljico okronana tudi sama. Elizabeta II. se namreč zaveda, kako pomembno je, da ima vladar ob sebi osebo, ki ga podpira.

Camilla je v zadnjih letih dokazala, da Charlesu resnično vedno in povsod stoji ob strani. Tudi Britanci nad odločitvijo niso bili presenečeni, saj si je Camilla v njihovih očeh močno popravila ugled ter s svojimi dejanji in predanim humanitarnim delom postala zelo priljubljena. Vojvodinja namreč zadnje čase v imenu kraljice opravlja že zelo veliko dolžnosti, saj je kraljica že v letih in ne zmore več toliko opraviti sama. »Kraljica je že pred leti 'obrnila ploščo' glede Camille in jo je sprejela za svojo. To se je pokazalo tudi na letošnjem praznovanju kraljičinega jubileja, ko je Camilla na balkonu stala poleg kraljice kot ponosna soproga bodočega kralja, ki se je tudi osebno dolgo boril za to, da bi soproga nosila naziv kraljica, ne princesa,« je povedal vir z dvora in dodal, da je Camilla izjemno priljubljena na britanskem dvoru, saj je očarljiva osebnost, ki osvoji še tako zahtevno občinstvo. »Je tudi zabavna, klepetava in vedno pripravljena na dober štos, če povemo po domače. In zato vemo, da bo super kraljica soproga,« je še dejal in razkril, da kraljica in Camilla zadnje tedne veliko več časa preživita skupaj kot sicer. 

***TEMPLEJT A9 tisti s 3 slikami + lestvica airplay (ista kot včeraj) POUDAREK: Camilla že nekaj časa v imenu kraljice Elizabete II. opravlja kraljeve dolžnosti. CITAT: Camilla bo super kraljica soproga, saj velja za zelo zabavno, klepetavo in vedno pripravljeno na dober štos, če povemo po domače. Pred leti je bila osovražena prešuštnica, danes pa je ljubljenka ljudi. Vir z dvora SLIKE: (camilla) velika Vojvodinja Camilla bo po mnenju mnogih poznavalcev dobra kraljica soproga. (kraljevi balkon) Letos na balkonu je Camilla stala še bližje kraljici kot prejšnja leta. (charles in camilla) Vesela sta, sta jima je kraljica dala svoj blagoslov in izrazila željo, da Camilla ob Charlesovem kronanju prejme naziv kraljica soproga.***