stopil mu je v bran

Ecclestone bi za Putina prestregel kroglo

R.T.
30. 6. 2022, 11.46
Posodobljeno: 30. 6. 2022, 11.50
Deli članek:

Zvestoba Bernieja Ecclestona ruskemu predsedniku je neomajna.

Profimedia
Bernie Ecclestone

Dolgoletni predsednik Formule 1 se je v pogovoru za jutranjo oddajo Good Morning Britan postavil v bran ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, ki je s svojimi silami napadel sosednjo Ukrajino. Bernie Ecclestone je svojega dolgoletnega prijatelja označil za "prvorazredno osebo" in dodal, da smrti nedolžnih Ukrajincev niso namerne.

Še posebej pa je bil slikovit odgovor na vprašanje, če je Putin še njegov prijatelj. "Za Vladimirja Putina bi prestregel kroglo," je odvrnil 91-letni Ecclestone. In nadaljeval: "Na žalost je kot številni poslovneži – vsi kdaj sprejmemo napačne odločitve. V takem primeru se potrudiš, da iz nje potegneš čim več."

Vojni bi se lahko izognili

"Smrti Ukrajincev niso bile namerne. Poglejte Američane, ki prihajajo v države, ki nimajo opravka z Ameriko," je še dejal Ecclestone, ki pa je spregovoril tudi o Putinovem antipodu, ukrajinskem predsedniku Volodomirju Zelenskem. "Druga oseba v Ukrajini, njegov poklic razumem, bil je komedijant in zdi se, da namerava to še biti, saj bi se lahko, če bi razmislil o stvareh, potrudil govoriti z gospodom Putinom, ki je razumen človek in bi mu prisluhnil ter verjetno tudi ukrepal."

Ecclestone je izrečeno zabelil še izjavo, da vojna v Ukrajini ni namerna: "Prepričan sem, da bi se ji Ukrajina lahko izognila, če bi si to zares želela."

Po izrečenem je v studiu za kratek čas zavladala tišina.