NEPOZABEN DAN

Tudi najboljši pljusk doslej je bil dobrodelen

Nejc Simšič
29. 6. 2022, 21.27
Deli članek:

Pljusk na Velenjski plaži nikoli ne razočara, letošnja poljubilejna, 5. izvedba enega od vrhuncev poletne sezone v Šaleški dolini, ki sovpada s koncem šolskega leta in začetkom počitnic ter dnevom državnosti, pa bo šla naravnost v anale.

Dino Jugovac Škorja
Zmagovalci letošnjega tekmovanja; Američan Trace Arbon (2. mesto), Johannes Luethi (1. mesto) in Slovenec Miha Jan (3. mesto)

Adrenalinski dan je narekoval razživet vrvež ob preizkušanju skakalnice in navijanju za najbolj drzne letalce, poleg tega pa je bilo na voljo veliko drugih vodnih aktivnosti za vso družino.

Poleg adrenalinskih dejavnosti in kulinaričnega kotička je letos del prizorišča zasedlo več kot 30 frizerjev, ki pod vodstvom Marka Hriberška že od leta 2018 sodelujejo v dobrodelni akciji Odreži drugačnost. Letos so bili res uspešni, saj je bila vrsta za striženje ves dan dolga, z donacijami za nove pričeske in s priložnostno peko palačink pa so zbrali kar 1815 evrov. Pri njih sta se od znanih obrazov sfrizirala tudi Dejan Dogaja in mlečna kraljica Aleksandra Matan. Osrednja atrakcija Pljuska kljub bogatemu spremljevalnemu programu sicer ostaja velenjska letalnica, po kateri se je mogoče vsako leto spuščati le en vikend.

NAPETO DO KONCA

Na adrenalinski tekmi, ki je bila prava atrakcija za vse generacije, so se z zahtevnejšimi akrobatskimi skoki predstavili tekmovalci iz šestih držav, žirijo – sestavljali so jo Pina Umek (Dunking Devils, Exatlon), Tim Nuč in Luka Avguštin (Flipping Art, Slovenija ima talent) ter prof. dr. Uroš Kuzman (ki je skoke ocenjeval z ocenami ZU, U in MU)  pa sta najbolj prepričala v finalu povsem izenačena Avstrijec Johannes Luethi in Američan Trace Arbon. Zmago je odnesel prvi, in sicer zaradi boljših skokov v predtekmovanju, tretji pa je bil Slovenec Miha Jan. Najprestižnejše priznanje, za ploh leta, pa je letos domov odnesel Veljko Branković.