objavil pred dirko po franciji

FOTO: Pogrešana je sestrična slovenskega kolesarja Tadeja Pogačarja

R.T.
30. 6. 2022, 12.13
Posodobljeno: 30. 6. 2022, 13.22
Deli članek:

"Na pomoč! Moja majhna sestrična Julija je pogrešana."

Instagram
Julija Pogačar je pogrešana od 3. novembra lani.

Sredi novembra lani je policija sporočila, da sta pogrešani 52-letna Melisa Smrekar in njena 10-letna hči Julija Pogačar iz Radomelj. Njun status se od tistega dne ni spremenil.

PU Ljubljana
Julija Pogačar

Dekličin oče Peter Pogačar, ki živi v Kamniku, je Julijo nazadnje videl 3. novembra lani, ko je po šoli odšla k mami in njegovi nekdanji partnerki Melisi (prej se je imenovala Nataša Brumen) v Radomlje. v prvih dneh po izginotju od Julijine razredničarke izvedel, da naj bi z mamo odšli na počitnice, o čemer ni bil obveščen. Ko je z Melisinima odraslima sinovoma pregledal njeno stanovanje, ju ni bilo tam. Peter sumi, da sta odšli v tujino, najverjetneje v družbi zakoncev Anke in Luke Uleta iz Mokronoga, ki sta sorodnikom povedala, da bosta odslej živela v odročnih predelih Španije, kamor ne seže telefonski signal.

Peter na podlagi informacij, ki jih je pridobil, sklepa, da so z juga Španije odpotovali na Kanarske otoke, ni pa nujno, da so tam še danes. Za koristne informacije ponuja tudi denarno nagrado v višini 10 tisoč evrov, vzpostavil je tudi posebno spletno stran.

Kaj pa je gnalo Meliso ex Natašo, da se je spustila v to "drzno avanturo" v času epidemije koronavirusa? Najverjetneje indoktriniranost z naukom vodje sekte »Lana Praner z Gospodi«. Lana Praner se je leta 2020 iz Slovenije preselila na Azorske otoke, ker ji je Melisa zvesto sledila, Peter sumi, da bi lahko bila kje v bližini ali pa v kateri izmed njihovih komun.

Profimedia
Tadej Pogačar

Očetovim pozivom je pritegnil slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki  v petek začenja z Dirko po Franciji. S svojimi sledilci je delil dekličino fotografijo, zraven pa pripisal: "Na pomoč! Moja majhna sestrična Julija je pogrešana."

V sobotni številki časnika Novice Svet24 objavljamo zgodbo Julijinega očeta.