saša lešnjek

»Otrok bo še malo počakal, se nič ne mudi,« pravi slovenska pevka

Marjana Tomšič Vovk
29. 6. 2022, 19.02
Posodobljeno: 29. 6. 2022, 19.19
Deli članek:

Pevka Saša Lešnjek je končno dočakala svoj prvi album, ki je nastajal kar štiri leta. »Izid je bil načrtovan že leta 2020, a se je zaradi korone zamaknil. Težko je bilo čakati, vendar se je izplačalo,« pravi 22-letnica. Strinja se, da je album kot otrok, na katerega si ponosen in mu želiš vse najboljše. In ker ima kariernih ambicij še veliko, bo moral pravi otrok za zdaj počakati.

m24.si
Saša Lešnjek je izdala svoj prvi album, na katerem so zbrane vse pesmi od začetka njene kariere.

Zakaj je naslov albuma Zaljubljena v ta svet?

To je naslov druge skladbe albuma, ki je v bistvu tudi druga pesem, ki sem jo izdala – pesmi na albumu sem namreč razvrstila kronološko. Ta pesem je nastala leta 2018, na začetku najine zveze z Alexom (Volaskom, s katerim sta se predlani poročila, op. p.). Ravno sva se preselila skupaj, bila sva v Gradcu, kjer sem študirala. Spomnim se, da sem se sprehajala domov iz šole in sem si začela popevati. Imela sem občutek svobode in sreče. Zdel se mi je super naslov za album, ki odlično povzame tudi mene.

m24.si
Z Alexom Volaskom bosta avgusta praznovala drugo obletnico poroke.

Torej vaše optimistične pesmi odsevajo vas?

Zagotovo, večino besedil sem napisala sama. Na tem albumu so sicer namensko pesmi z rdečo nitjo optimizma. Se pa verjetno na naslednjem albumu obeta več ne tako optimističnih pesmi, ker so med koronskim obdobjem nastajale večinoma takšne. (smeh)

Kakšen je zdaj občutek, ko je album na policah?

Kot da bi se mi nekaj odvalilo od srca. Super, da sem album lahko končno dala v svet in da je koncert ob izidu tako dobro uspel. A vse okoli koncerta je potekalo tako hitro, saj veste: nekaj čakaš tako dolgo, potem pa nenadoma pride in je mimo. A je bil res čudovit večer, nad pričakovanji. Bilo je ogromno priprav in veliko stresa, velik organizacijski zalogaj, saj je bil to moj prvi samostojni koncert.

Verjetno ne počivate?

Jeseni grem na Slovensko popevko. Zelo se že veselim, predstavila se bom s pesmijo Sama, ki ni tako optimistična, saj je nastala med korono. Morda boste torej slišali mojo drugo plat.

Pa vam ustrezajo tudi ne tako vesele pesmi?

Seveda, vedno poskušam v pesem ujeti realne občutke, kakor tisti trenutek zares čutim. Moja filozofija pa se v življenju ne spreminja, še vedno ostajam zaljubljena v ta svet.

m24.si
Na koncert ob izidu plošče je v goste povabila številne goste, med njimi tudi Omarja Naberja.

Pravijo, da je album kot rojstvo otroka.

Na neki način je res, saj je to tvoj izdelek, ki mu želiš vse najboljše, da uspe, da je ljudem všeč.

Kaj pa pravi otrok?

Saša se je učila igranja klavirja in violine, maturirala je iz petja džeza, se izpopolnjevala na glasbeni akademiji v Gradcu, širša javnost pa je nanjo postala pozorna zaradi vlog v muzikalih Vesna in Briljantina ter nastopov na Poletni noči in Melodijah morja in sonca. 

Ta bo pa še malo počakal, se nič ne mudi, načrtujem še ogromno stvari. Z Alexom se strinjava, da bo, ko bo čas za to. Pravim, da vedno vse pride ob pravem času in da se vse zgodi z razlogom. Tudi z otrokom bo tako. Nič se nama ne mudi, življenja ne priganjava na noben način.

Si pa želita otrok?

Definitivno, a ne v tem trenutku.

Kakšno bo vaše poletje?

Malo bolj sproščeno, česar se zelo veselim. Po vsej tej gneči ob izidu albuma in kupu koncertov po koroni bo zelo dobrodejno, da si lahko malo odpočijem. Zdaj grem na morje s prijateljicami, naslednji teden pa greva z Alexom sama na dopust, v hiško, ki jo imamo v Istri – tja smo prej vsako leto hodili z družino, zdaj pa greva vsako leto tudi midva. Zelo se veselim! Načrtujeva teden, dva, a nikoli se ne ve, ker velikokrat pride kaj vmes in morava nazaj. Želiva si tudi v Grčijo ali na jug Italije, a za zdaj še nimava ničesar rezerviranega. Bova videla, kako se bo obrnilo.

Kako pa si sicer napolnite baterije?

Po koncertu sem najprej dva dni samo spala, nato sem imela nastop na Poletni noči in dan kasneje še en nastop – potem pa sem ostala brez glasu. Nekaj se me je začelo lotevati zaradi klim in naporov, tako da sem kakšen teden preživela v postelji. Moja mama pravi, da če ne daš telesu počitka, si ga izbori samo. In točno to se je zgodilo.

Kaj pa sicer, kadar ne zbolite?

Vseeno veliko spim (smeh), veliko se sprehajam s svojo psičko, z Alexom hodiva na izlete, odkrivava lepote Slovenije in si privoščiva kakšno dobro večerjo.

Vas bomo videli v še kakšnem muzikalu?

Za zdaj ne. Nekaj je bilo v nastajanju, a je padlo v vodo. Organizatorji niso najbolj optimistični, da se ne bo jeseni vrnila korona, zato si ne upajo v tako velik projekt. Za Briljantino smo na primer imeli pol leta priprav in vaj, preden smo šli na oder. Če bo karkoli novega v prihodnosti, pa se z veseljem pridružim.