Redno se vrača domov

Martina Šraj: »Izžarevajmo notranjo lepoto, kot kraljica Elizabeta II.!«

Eva Jandl
8. 6. 2022, 21.27
Posodobljeno: 9. 6. 2022, 08.42
Deli članek:

Martina Šraj z umetniškim imenom Ina Shai je slovenska pevka, ki že leta ustvarja in živi v Londonu. Ravno v času jubileja vseh jubilejev – platinastega jubileja vladanja britanske kraljice Elizabete II. – je v svet poslala skladbo z naslovom Queen. Jo je navdihnila kraljica Elizabeta II.?

Hana Zebzabi
Slovenska pevka si je v Londonu in tudi širše ustvarila glasbeno kariero.

»R'n'B in soul skladba Queen je himna za vse ženske: boginje in kraljice svojega in tega sveta,« pravi Martina Šraj, ki je navdih zanjo našla v sebi. »Ko sem bila potrta in sem potrebovala le malo spodbude, je k meni prišla ta skladba. Mislim, da je pomembno, da vemo, kdo smo in kaj lahko ponudimo svetu. In da hkrati izžarevamo svojo notranjo lepoto, tako kot to počne kraljica Elizabeta II.,« pove v smehu. Posnela je tudi besedilni video, ki prikazuje dogajanje na snemanju promocijskega materiala, kjer je sodelovala z uspešnimi, kreativnimi ženskami, ki jih je spoznala v Londonu in ki jo navdihujejo.

Hana Zebzabi
Nova pesem z naslovom Kraljica je himna za vse ženske, pravi Ina Shai.

Redno se vrača domov v Slovenijo

Ina Shai se kljub življenju in ustvarjanju v Londonu redno in rada vrača v Slovenijo. Kot Martina Šraj se nam je pred 12 leti predstavila na Emi s skladbo Dovolj ljubezni, leta 2011 pa je sodelovala v šovu Slovenija ima talent. Leto 2014 je bilo zanjo prelomno, saj je spakirala kovčke in se odpravila v London, kjer je študirala in z odliko zaključila smer »creative musicianship – vocals« (kreativno muziciranje – vokali) na inštitutu BIMM (The British and Irish Modern Music Institute). Čeprav od leta 2014 živi v Londonu, Ina Shai ves čas nastopa na slovenskih glasbenih festivalih, pela je na Melodijah morja in sonca, dvakrat na Emi.