19. album

Dražen Zečić izid proslavil s prijatelji

Katja Kaja Mejač
7. 6. 2022, 21.26
Deli članek:

V Solinu je bil uradno predstavljen novi studijski album devetih pesmi legendarnega Dražena Zečića z naslovom Srce moje iz bitaka sto, ki že navdušuje tako na Hrvaškem kot v Sloveniji in širše.

Promo
Tisti, ki želite v Draženovi glasbi uživati že prej, lahko obiščete koncert 21. junija v splitskem Žnjanu. Tam bo nastopil na prostem, po koncertu pa – v šali ali pa zares – obljublja še nočno kopanje v morju.

Na 19. albumu enega izmed najpriljubljenejših hrvaških pevcev in avtorjev glasbe je devet pesmi, med katerimi so tudi Ako život opet priliku mi da, Zašto plačeš in duet z Markom Škugorjem Jedna dođe, druga ode. Prepričani pa so, da bo Dražen številne, in predvsem omenjeni duet, predstavil na septembrskem koncertu v Ljubljani. Dražen in Marko Škugor bosta namreč 30. septembra nastopila v Tivoliju.

»Prva pesem, s katero sem napovedal album, je bila Sve je zbog nje, nato pa sem zaradi odsotnosti koncertov imel dovolj časa za snemanje vseh drugih pesmi. Ob tem se zahvaljujem vsem stalnim sodelavcem in predvsem Tomislavu Mamiću. Je velik človek in delavec, ki mi je v zadnjih dveh letih nudil veliko podpore in se skupaj z mano podpisal pod pesem Ako život opet priliku mi da,« je na predstavitvi albuma povedal Dražen.

Album je sicer uradno izšel konec aprila in že prvi teden zasedel prvo mesto na lestvici najbolj predvajanih domačih albumov na Hrvaškem. Dražen je sicer izid novega albuma proslavil s številnimi glasbenimi prijatelji, sodelavci in kolegi, kot so Željko Šparmajer, Pero Panjković, Ivica Bubalo, Alen Nižetić, Milan Terze, Darko Miladin, Željko Petreš, Tomislav Mamić in drugi.