Večerne ujme

VIDEO: V nalivih poplavljajo stavbe, deroč potok pa je v Srednjem Doliču odnesel most

R.T.
7. 6. 2022, 23.06
Posodobljeno: 8. 6. 2022, 06.28
Deli članek:

Že se je zdelo, da bo sredin večer minil brez hujših neurij, a ni bilo tako. Po 19. uri so močni nalivi zajeli dele Štajerske in območje Mislinje.

Jasmina Kozjak Miklavc / Neurje.si
Deroč potok je uničil most v Srednjem Doliču-

Kot kaže tokrat ni toliko preglavic povzročala toča, ampak so v močnih nalivi narasli nekateri potoki in meteorne vode. Zalilo je več hiš in gospodarskih objektov, zlasti pestro je bilo na območju Slovenskih Konjic in Slovenske Bistrice. V naselju Loče v občini Slovenske Konjice je strela udarila v stanovanjsko hišo, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Od drugih dogodkov izpostavimo, da je v Srednjem Doliču deroč potok odnesel most, kar lahko vidimo na posnetku, ki so ga objavili na Facebook strani vremenskega portala Neurje.si.

Meteorna voda je ljudem preglavice povzročala tudi v Trebnjem, Šmarju pri Jelšah, Šentjurju, Mariboru, Svetem Juriju ob Ščavnici, Sevnici, Selnici ob Dravi, Rogaški Slatini, Radljah ob Dravi, Puconcih, Poljčanah, Novem mestu, Murski Soboti, Mozirju, Moravskih Toplicah, Ljutomeru, Kungoti, Ivančni Gorici, Dravogradu, Črnomlju, Celju in na Ptuju.