Z imitacijo Avsenikov sta stavila na slovensko

Priljubljena brata zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas

Nejc Simšič
7. 6. 2022, 17.12
Posodobljeno: 7. 6. 2022, 17.34
Deli članek:

Ob koncu šeste sezone priljubljenega šova Znan obraz ima svoj glas so razglasili novega naj imitatorja oziroma kar dva: z imitacijo Ansambla bratov Avsenik sta zmagovalca postala Anej in Rok Piletič, bolj znana kot BQL.

Mediaspeed
Anej in Rok Piletič sta z Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje Slovencem popihala na dušo in v finalu osvojila zmago.

Finalna oddaja je bila v znamenju talentiranih Korošcev, saj so se v finalu pomerili Adrijana Kamnik, Mario Pešić in brata BQL, vsi zapriseženi Korošci.

Nedeljski finale je bil poln zabavnih trenutkov, odličnih presenečenj, glasbenih duetov in spopada treh finalistov. Adrijana Kamnik, ki je v oddajah osvojila pet zmag, je tokrat navdušila kot Tina Turner, Mario Pešić, ki se lahko pohvali s tremi zmagami, je postal Bajaga, brata BQL, ki sta osvojila dve zmagi, pa sta tokrat stavila na imitacijo Ansambla bratov Avsenik. In očitno so gledalci s svojimi glasovi prav to izbrali za zmagovalno. »Noro sva vesela in srečna, da sva Slovenijo tako zelo navdušila. Sicer je ta zmaga namenjena čisto vsakemu nastopajočemu v letošnji sezoni, saj smo vsi dvanajst tednov zabavali gledalce in prestajali težke imitacije, najhuje je bilo takrat, ko smo pod maskami skoraj goreli,« sta v smehu dejala Anej in Rok, ki sta sicer priznala, da se v šov nista podala kot imitatorja. »Čisto res, nikoli se nisva imela za imitatorja, dokler nisva prišla v to oddajo in sva s pomočjo Mihe Krušiča, Darje Švajger in Gorke Berden spoznala, da imava v sebi nekaj posebnega in zmoreva tudi to.«

Osebni arhiv
Brez selfijev seveda ni šlo! Ekipo nastopajočih je fotografirala naj imitatorka iz pete sezone, pevka Eva Boto, ki je navijala za vse.

SLAVJE DO JUTRANJIH UR

Anej in Rok sta poleg zmage vesela tudi tega, da sta v šovu spoznala toliko krasnih ljudi, s katerimi so postali prava mala družina, in dejstva, da je širna Slovenija lahko videla, kdo v resnici sta BQL. »Veliko ljudi je spremenilo mnenje o nama in naju vzljubilo, ker so videli, kakšni osebni sva. Zanimivo, da sva se morala preleviti v 12 glasbenikov, da so naju spoznali taka, kot sva v resnici. (smeh) Misliva, da sva pokazala to svojo kontrolirano norost in pozitivno presenetila vse,« sta komentirala v smehu. Ob zmagi in zaključku odlične sezone sta skupaj s preostalimi nastopajočimi, žirijo, voditeljema in ustvarjalci šova nazdravila na zabavi, ki je trajala do jutranjih ur.