Podaril si je album

Challe Salle: »Najprej štal'ca, potem pa krav'ca!«

Eva Jandl
8. 6. 2022, 20.35
Posodobljeno: 10. 6. 2022, 08.51
Deli članek:

Čeprav je košarka še vedno njegova prva ljubezen, se uspešni slovenski raper Saša Petrović, ki se podpisuje kot Challe Salle, zadnje čase skoraj raje odpravi v boksarki ring. Pred kratkim je dopolnil 31 let, ki ga je proslavil v krogu svoje družine, ob njem je bilo tudi njegovo dekle Yvonne, s katero si že nekaj časa želita otroka.

Osebni arhiv
Pred kratkim je upihnil številko 31 na torti.

Pred dobrim tednom dni je glasbenik Challe Sallle oziroma Saša Petrović praznoval rojstni dan. Na zabavi v krogu družine je bilo seveda tudi njegovo dekle, ki je od njega mlajše dve leti. Ob tej priložnosti je Challe Salle izdal deluxe verzijo legendarnega hip hop albuma iz leta 2013 z naslovom Kristalno jasno, naslovnico albuma pa krasi njegova podoba iz otroštva. »Objavljene pesmi z albuma so v devetih letih skupaj zbrale več kot 10 milijonov ogledov na YouTubu, kar je absolutni slovenski rekord v zvrsti hip hop,« se pohvali Saša.

Zaljubljeni raper je poroko s svojim dekletom Yvonne Srdoč načrtoval že pred dvema letoma, a sta jo prestavila na poznejši čas, je pa Saša že večkrat povedal, da si zelo želi otrok. »Že nekaj časa razmišljava tudi o tem koraku in širjenju družine..Najprej štal'ca, potem pa krav'ca,« pravi Challe, ki se preživlja z glasbo, saj ima svoje podjetje, ki se ukvarja z glasbenimi storitvami, Yvone ima prav tako službo, tako da se zdi, da so pogoji za starševstvo izpolnjeni. Saša je tudi prenovil stanovanje na Vrhniki, kjer živi s svojim dekletom. »Zgodilo se bo, ko se bo zgodilo. Ne želiva preveč siliti,« ostaja previden Challe, enako meni o poroki. »Želiva, da je vse spontano, bo že prišel čas tudi za poroko.«

osebni arhiv
Zadnja tri leta trenira boks, saj ga ta šport sprošča.

Košarka je bila vedno prva ljubezen

Svojo umirjenost in zmožnost premagovanja stresa in vsakdanjih izzivov glasbenik pripisuje športu, natančneje boksu, ki se mu ob fitnesu in košarki zadnje čase največ posveča. »Kot vsestranski športnik in atlet sem bil vedno oboževalec boksa in borilnih veščin. Predvsem zaradi legende Mika Tysona, saj me je oče kot otroka zbujal sredi noči, da sva skupaj gledala njegove borbe,« se rad spominja. Ko je zaradi poškodb moral prenehati trenirati košarko, se je posvetil fitnesu, šele pred tremi leti pa se je odločil začeti trenirati boks. Poiskal je trenerja, ki mu je boks predstavil kot igro spretnosti, v katero je vključeno celotno telo, tudi možgani. »Šele takrat dejansko vidiš, kdo si in česa si sposoben. Poleg hitrejšega hujšanja in dobre fizične pripravljenosti je najboljša nagrada počutje po treningu. Priznam, da tako lažje premagujem stres in vsakdanje izzive,« pravi Challe. Tudi košarki se ni odpovedal in tako je pred kratkim na turnirju rekreativne košarkarske lige K40 s svojo ekipo osvojili naslov prvakov. »Čeprav gre za rekreacijo, je bilo ogromno tekmovalnega naboja in boja do konca. S fanti smo imeli v tej sezoni 14 tekem, odigral sem čisto vse ter dosegel največ košev, skokov in podaj za ekipo. Uživam v košarki, ker pri njej pozabim na vse. Zelo sem tekmovalen in rad se dokazujem sam sebi. Košarka je bila vedno moja ljubezen.«

Matic Gabriel
V številu ogledov na kanalu YouTube je v devetih letih z 10 milijoni ogledov albuma Kristalno jasno postavil absolutni slovenski rekord v hip hopu.