ŽIVLJENJE JE PREKRATKO ZA SLABE ODNOSE

Domen Kumer in Špela Grošelj sta se sprla, zdaj pa ...

Eva Jandl
26. 5. 2022, 19.40
Posodobljeno: 27. 5. 2022, 09.57
Deli članek:

Ni skrivnost, da sta najboljša prijatelja Domen Kumer in Špela Grošelj nekako kot pes in mačka, njun odnos je zelo intenziven. Kako sta se pobotala po osmih mesecih tišine in kako ju je znova združila glasba? Skupaj sta namreč posnela že četrti duet. »Še dobro, da čas pri pravih prijateljstvih res zakoplje vse bojne sekire,« je povedal Domen,.

Osebni arhiv
V predelavi svoje stare uspešnice je Domen Kumer zadnji refren prepustil Špeli Grošelj, s katero sta se lani pošteno sprla

Glasbenik Domen Kumer se je pred kratkim potepal po Malti, kjer je posnel novi videospot za pesem Po dežju. Pesem je prvič zapel leta 2009 in videospot posnel med travniki in polji, zdaj, po 13 letih, pa je pesem postala duet, ki ga spremlja obmorski videospot, posnet na Malti.

Največje presenečenje predelave stare uspešnice, katere najbolj znani verz se, pomenljivo, glasi: »Vsaka stvar se obrača, po dežju se vedno sonce vrača«, pa je Špela Grošelj, ki ji je Domen prepustil zadnji refren. Ni skrivnost, da sta bila vse do zdaj Domen in Špela na bojni nogi. »Odrezala sem velik kos zarečenega kruha, še večji kos zarečenega kruha pa sem si odrezala, ko sem potrdila sodelovanje v novem spotu za njegovo čudovito pesem Po dežju. Aleluja, da nimam težav z egom, in sem z veseljem njegov 'statist' v novem songu. Ker je hud. In ker bom za vedno mislila, da je ta pesem posvečena meni. Saj veste, sanjati ni nikoli greh,« je povedala pevka, ki je objavila skupno fotografijo z Domnom po skoraj enem letu.

Osebni arhiv
Po dežju je prvič zapel leta 2009, tokrat jo je predelal in zadnji refren prepustil Špeli Grošelj.

Sicer sta Domen in Špela dolgoletna prijatelja, a kot je Špela že večkrat povedala, gre za sestrsko-bratski odnos in nič drugega. V obdobju karanten sta se veliko družila in objavljala utrinke s svojih druženj, a očitno je vse skupaj postalo precej intenzivno, saj sta se oddaljila in si nehala slediti na družbenih omrežjih. Zakaj se je to zgodilo, ni hotel razkriti nobeden od njiju, a očitno sta se prijatelja, ki imata za seboj res pestro glasbeno in zasebno zgodovino, spet našla za predelavo Domnove pesmi, saj je ta ugotovil, da je življenje preprosto prekratko, da bi imel slabe odnose z ljudmi, ki jih ima rad. O prijateljstvu s Špelo nam je Domen že povedal, da sta prijatelja vse od trenutka, ko sta spoznala: »V našem poslu je nekako malo ljudi, ki so iskreni, in Špela je takšna, kot je, odkar jo poznam.«

ZDRUŽILI SO JU DUETI

Instagram Špela Grošelj
Po osmih mesecih sta se pobotala in skupaj posnela duet, videospot pa posnela na Malti.

Nekoč neločljiva prijatelja, ki sta svoje zabavne dogodivščine rada delila z oboževalci, je znova združila glasba – predelava pesmi Po dežju namreč ni njun edini duet, skupaj sta zapela še tri: pred leti sta izdala pesem Čez leto ali dve, predlani sta posnela uspešnico Vino in kitara, lani pa sta skupaj zapela pesem Mleko in med. Pred kakšnim mesecem si je nekdo zaželel, da bi mu kot duet zapela na praznovanju obletnice, zato sta bila po osmih mesecih tišine prisiljena znova komunicirati, in kot kaže, sta svoje nesporazume uspešno rešila. »Še dobro, da čas pri pravih prijateljstvih res zakoplje vse bojne sekire,« je povedal Domen, vesel, da je zanj in za Špelo spet posijalo sonce.