Zvezdnik v nemilosti

Nov hladen tuš za Spaceyja, spolnih napadov ga zdaj obtožujejo tudi na Otoku

R.T.
26. 5. 2022, 18.33
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 18.37
Deli članek:

Britansko tožilstvo hollywoodskega zvezdnika preganja zaradi dogodkov, ki so se pred leti odvili na britanskih tleh.

Profimedia
Kevin Spacey

Ameriški zvezdnik Kevin Spacey, ki je zaradi obtožb, s katerimi se sooča, v zadnjih letih pristal v nemilosti filmskega sveta in velikega dela javnosti, je danes doživel nov hladen tuš. Britanska kronska služba za kazenski pregon CPS je namreč zoper 62-letnega igralca, nekdanjega zvezdnika serije Hiša iz kart, vložila obtožnico, v kateri mu očita kaznivo dejanje spolnega napada zoper tri moške.

Domnevni spolni napadi so se zgodili med marcem 2005 in avgustom 2008 v Londonu ter aprila 2013 v Gloucestershireju. Obtožnica je plod preiskave londonske metropolitanske policije. »V Kronski službi za kazenski pregon vse, ki jih to zadeva, opominjamo, da je kazenski postopek zoper Spaceyja v teku in da ima pravico do poštenega sojenja,« je navedla vodja posebnega oddelka za kriminal pri CPS Rosemary Ainslie.

Spacey, sicer prejemnik kar dveh oskarjev, je med drugim zaslovel v filmih Lepota po ameriško, Osumljenih pet, Sedem in L.A. zaupno. Med letoma 2004 in 2015 je bil tudi umetniški direktor londonskega gledališča Old Vic. Nedavno je odjeknila vest, da bo zaigral v filmu 1242-Gateway to the West, kar bi bila njegova prva večja produkcija po letu 2017, ko je bil v več primerih obtožen zaradi spolnega nadlegovanja.