Med snemanjem filma

Šok v svetu filma, umrl hollywoodski zvezdnik Ray Liotta

S.R.
26. 5. 2022, 18.55
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 19.23
Deli članek:

Umrl je ameriški igralec Ray Liotta, znan po vlogah v filmih Dobri fantje, Hannibal in Polje sanj.

Profimedia
Ray Liotta

67-letni Ray Liotta je umrl med snemanjem filma Nevarne vode v Dominikanski republiki. Po informacijah hollywodskega portala Deadline naj bi umrl med spanjem. Zapustil je 23-letno hčerkoKarsen.

Liotta, sicer zaročen z Jacy Nittolo, ki naj bi bila z njim na snemanju, je največjo slavo doživel z glavno vlogo v filmu Martina Scorseseja Dobri fantje iz leta 1990. Med pomembnejše vloge v njegovi kar štiri desetletja dolgi karieri se štejeta tudi vlogi v filmih Policaji in Polje sanj. V zadnjih letih je njegova kariera znova oživela s filmoma Marriage Story in Veliki svetniki Newarka, v katerem je predstavljena predzgodba znamenite serije Sopranovi.

Rojen je bil v New Jerseyju leta 1954, a so se ga starši odrekli in ga zapustili pred vrati sirotišnice. S šestimi meseci je odšel v posvojitev in je nato odraščal v New Jerseyju, se od tam preselil v New York in nato v Los Angeles. Svojo prvo večjo vlogo je zabeležil v filmu priznanega režiserja Jonathan Demmeja Čudovito dekle, ko si je prislužil tudi nominacijo za nagrado Golden Globes v kategoriji najboljšega stranskega igralca.