Nova pesem

Nina Pušlar: Včasih odnos pride do točke, ko preprosto ne gre več

Eva Jandl
12. 5. 2022, 19.30
Deli članek:

Nini Pušlar pri njenih koncertih v domači Ivančni Gorici vedno pomagajo gasilci. Poleg tega je bila pevka v svojih mladih letih prostovoljna gasilka, in kot pravijo njeni kolegi, je bila vedno zelo zagnana in učinkovita. V svojem najnovejšem videospotu pa se je poigrala z ognjem in povedala, kdaj je čas, da zapustimo ljudi, ki nas dušijo.

Ksaver Šinkar
Zažgala je spomine in odšla naprej

Po dobrem letu dni je pevka Nina Pušlar spet predstavila novo pesem, ki nosi naslov Nina, Nina, Nina. »Pesem je prvi košček sedmega albuma, ki je še v nastajanju,« je dejala rdečelaska, ki je pred 17 leti zmagala v oddaji Bitka talentov, ki je bila del takratne oddaje Maria Galuniča. Še vedno sodeluje z isto ekipo, pravi Nina, ki sicer svoje zasebno in intimno življenje skrbno skriva pred mediji. Čeprav pesmi ne piše sama – tudi tokrat jo je zanjo napisala Urša Vlašič, s katero sodeluje menda že vse od usodne Bitke talentov – pa daje njena zadnja pesem slutiti, da je Nina »odšla« iz ljubezenskega odnosa.

»V odnosu smo pogosto pripravljeni veliko prestati, včasih pa žal pride do točke, ko ne gre več naprej. Ko za nekoga vse skupaj postane pretežko in na ta račun izgubi lastno dušo, svoj lastni jaz. Takrat pride čas, ko se je treba postaviti na prvo mesto, saj drugače lahko trpi tudi zdravje,« je povedala pevka iskreno in dodala: »Za srečo v dvoje je potrebna najprej sreča posameznika. Moramo se imeti radi ter si biti eni in edini, kar vsak človek tudi je – edinstven. Nisem ena in edina samo jaz, eden in edini si tudi ti.« 

Enako vzdušje je pokazala v videospotu, ki pokaže, da gre Nina naprej in pušča spomine za seboj. »V videu smo želeli zajeti odnos, ki se je ohladil oziroma je prišel do točke, ko je postal samoumeven in se je treba odločiti, da boš to presekal, čeprav je po navadi težko.« Še čisto sveži videospot so posneli med nedavnimi prvomajskimi počitnicami v okolici njenega doma, v kamnolomu na Dolenjskem in opuščeni livarni. Čeprav je videospot poln akcije, pa najbolj izstopata dve sceni: v eni si Nina kar sama ostriže dolge lase nad umivalnikom, vidimo tudi veliko sceno z ognjem.

Življenjske prelomnice?

Obe dejanji simbolizirata velike spremembe, znano je, da si ženske ob življenjskih prelomnicah ostrižejo lase. Kaj se je zgodilo, Nina ni razkrila, je pa povedala, da se ognja ne boji, saj je bila kot otrok in pozneje tudi kot mladostnica članica Prostovoljnega gasilskega društva Ivančna Gorica. Gasilci so bili seveda prisotni na snemanju videospota, če bi ogenj morda ušel izpod nadzora. Pa je Nina še gasilka? Zdaj ni več tako zelo aktivna, vendar je še vedno v polni pripravljenosti, kar je sicer že dokazala pred nekaj leti v zabavni oddaji.

Ksaver Šinkar
Pravi, da se je treba postaviti na prvo mesto, in ne trpeti v nefunkcionalnem odnosu.