Nick Cave

Umrl že drugi sin znanega pevca

M.U.
9. 5. 2022, 17.52
Posodobljeno: 9. 5. 2022, 18.16
Deli članek:

Nick Cave je v izjavi za javnost potrdil smrt svojega najstarejšega sina, Jethra Lazenbyja. Tragična novica prihaja le sedem let po smrti Nickovega sina Arthurja, ki je pri 15 letih umrl po padcu s pečine v Brightonu.

Reuters
NIck Cave

»Z veliko žalostjo lahko potrdim, da je moj sin Jethro umrl. V tem trenutku bi bili hvaležni zasebnosti,« je glede smrti 31-letnega fotografa in modela v izjavi za javnost navedel Nick Cave. 

Jethro Cave se je rodil leta 1991 Nicku in materi Beau Lazenby. Odraščal je v Avstraliji in je pozneje povedal, da Nicka ni spoznal, dokler ni bil star sedem ali osem let. "Na mojo večno žalost v prvih letih nisem navezal veliko stikov z Jethrom, zdaj pa imam odličen odnos z njim," je leta 2008 dejal Nick v nekem intervjuju.

Potem ko se je kot mladenič preselil v Združeno kraljestvo, je Jethro postal model, pričel pa je tudi z lastnimi glasbenimi projekti.

Jethro je imel večkrat probleme z zakonom. Leta 2018 je bil zaprt zaradi nasilnega napada na svoje takratno dekle. Prejšnji mesec pa je bil zaprt, potem ko je priznal, da je v njenem domu v Melbournu nasilno napadel svojo mamo, manekenko Beau Lazenby.

Njegov zagovornik Sean Ghattas je na sodišču dejal, da je bil Jethro nedavno diagnosticiran s shizofrenijo, kar je najverjetneje vplivalo na njegovo obnašanje.

Poročila navajajo, da je bil Lazenby do pred dvema dnevoma zaprt v zaporu v Melbournu.

Zaenkrat še ni razkrit noben vzrok smrti, podrobnosti pa razen Caveove izjave ostajajo skope.

Cavu sta zdaj umrla že dva od štirih sinov, potem ko je njegov sin Arthur pri 15 letih umrl po padcu s pečine blizu Brightona. V izjavi, ki je oznanila njegovo smrt, je bil opisan kot »lep, srečen, ljubeč fant«, vpliv njegove smrti na Cavea pa je bil prikazan v dokumentarcu One More Time With Feeling, ki se je osredotočil na nastajanje albuma Skeleton Tree.