ko zapoje svojo evrovizijsko pesem

Evi Boto se še vedno naježi koža

Eva Jandl
6. 5. 2022, 05.48
Deli članek:

Zaradi epidemije je Eva Boto trepetala, ali ji bo dano svojo deseto obletnico na odrih obeležiti s serijo koncertov. To ji je uspelo, pred majskim evrovizijskim cirkusom pa se rada spominja svojih začetkov, ki so se zgodili kar na velikem evrovizijskem odru.

M24.si
Eva Boto Spremlja vse predizbore in vse ostalo, kar je povezano z Evrovizijo – tam se ji je že pri 16 letih izpolnila otroška želja.
Serijo koncertov ob svoji 10. obletnici je Eva Boto aprila končala z ljubljanskim koncertom, na katerem sta se ji na odru pridružila tudi glasbena prijatelja – Žan Serčič, ki je tudi njen producent, in Jan Plestenjak, s katerim je sodelovala že pred desetletjem v duetu To leto bo moje.

M24.si
Eva Boto in Jan Plestenjak

Morda se je spomnite kot črnolase 16-letne pevke, ki je leta 2012 zmagala v oddaji Misija Evrovizija. S pesmijo Verjamem je tako zastopala Slovenijo na Evroviziji v Ažerbajdžanu in tudi uradno vstopila v glasbeni svet, čeprav se z glasbo ukvarja vse od desetega leta. »Prav spomnim se tega trenutka, ko me jevoditelj Klemen Slakonja v finalu razglasil kot zmagovalko Eme! Po eni strani sem bila neizmerno vesela, uresničile so se mi otroške sanje, po drugi strani pa sem čutila veliko odgovornost,« pravi Eva Boto.

»Zame je Evrovizija na neki način še vedno praznik, ne izpustim je niti eno leto, spremljam vse izvajalce, vse predizbore. Če izpustimo vse politične zadeve, ki so prisotne na samem festivalu, gledam na ta dogodek še vedno z istimi, velikimi očmi, polnimi občudovanja. Vedno sem sanjala o nastopu na Evroviziji, kar se mi je uresničilo pri rosnih 16 letih,« dodaja, sicer pa se nastopa spominja tako: »Zanimivo je, kako zelo sproščena, brez nekih pričakovanj sem šla na tisti oder; sploh ne vem, ali bi bila zdaj sposobna tako suvereno stopiti na tako velik oder. Ko odrasteš, postaneš bolj samokritičen, več zahtevaš od sebe.«

»ŠE VEDNO SE MI NAJEŽI KOŽA«

»Še zdaj, po desetih letih se mi naježi koža, ko zapojem svojo evrovizijsko pesem. Težko je verjeti, kako hitro je šlo teh prvih deset ... Bili so vzponi in padci, ampak zadnja tri leta z ekipo delamo odlično in se že veselim svojega drugega albuma jeseni ter številnih koncertov, s katerimi bomo z ekipo nadaljevali obeležitev moje prve desetletke,« nam je še povedala Eva.