Ponosni Žiga X. Gombač

Pravljica tudi za ukrajinske otroke

P. J./revija Lady
16. 4. 2022, 20.12
Deli članek:

Da bi vsaj ukrajinskim otrokom, ki so zavetišče našli tudi pri nas, za trenutek pričaral nasmeh na usta, je Žiga v svet poslal ukrajinsko različico svoje avtorske pravljice Malo velikanske čarovnije.

Adrijan Pregelj
Žiga X. Gombač si želi, da bi njegov domišljijski svet kakšnemu otroku vsaj za trenutek narisal nasmeh na obraz.

»Del mene bo vedno večni otrok,« je že nekajkrat izjavil radijski voditelj in uspešni mladinski pisatelj Žiga X. Gombač, ki si niti v najhujši nočni mori ne more predstavljati, da bi bil kakšen otrok prikrajšan za radosti otroštva, a se na žalost marsikje po svetu dogajajo grozote. Da bi vsaj ukrajinskim otrokom, ki so zavetišče našli tudi pri nas, za trenutek pričaral nasmeh na usta, je Žiga v svet poslal ukrajinsko različico svoje avtorske pravljice Malo velikanske čarovnije.

»Preštevilni otroci in starši potrebujejo blagodejni in čarobni dotik pravljice. Morda s tem našim drobnim dejanjem koga nagovorimo in ga za hip odpeljemo v skriti svet velikanov ter njihovih skrivnosti. Ga prestavimo tja, kjer se vse zdi nekoliko lažje ter prijaznejše, in na obraz celo narišemo kakšen nasmeh,« o svoji izjemno srčni potezi pravi Žiga, ki si s pisanjem za najmlajše in mlade po duši želi povrniti vse lepo, kar so mu pravljice kot otroku dale.