Čokoladno jajce

Tara Zupančič o luksuzu

Eva Jandl
8. 4. 2022, 05.56
Deli članek:

Lepa Tara Zupančič je iz garaže že zapeljala svojo Muco, ob bližajoči se veliki noči pa se je spomnila, kako je bilo, ko je kot otrok dobila čokoladno jajce.

Osebni arhiv
Tara Zupančič

Pred dvema letoma je opravila izpit za motor, skupaj z izpitom pa je dobila svoj motor, hondo, ki jo je poimenovala Muca. Tara že nabira kilometre, seveda skupaj s svojim Hamom – Matevžem Šaleharjem, glasbenikom in pevcem – za oboževalce njegovega benda pa je Tara celo kreirala nekaj oblačil. 

Televizijska voditeljica, manekenka, oblikovalka in nekdanja udeleženka lepotnih tekmovanj Tara Zupančič prihaja z Bohinjske Bele, in ker se bliža velika noč, ko barvamo jajca in iščemo pirhe, se je spomnila, kako je te praznike doživljala kot otrok – pred kratkim je namreč prejela čokoladno jajce. »Ne vem, ali imate enake spomine, ampak zame je bilo včasih veliko čokoladno jajce popoln luksuz. Sliši se mogoče smešno, ampak pri nas so bila taka sladka presenečenja redka. Zgodila so se vsakih nekaj let, ko je moj oče šel na službeno pot v tujino in je prinesel domov točno to, popolnoma zavito, bleščeče in mamljivo sladkarijo. Meni se je zdelo to tako bogato in prefinjeno, da sem ga potem še ves teden samo gledala, namesto da bi ga pojedla. In še po toliko letih, po toliko priložnostih in možnostih, sem po prejetju tega darilca naredila enako. Še vedno je na mizi, še vedno je zavito in še vedno ga le občudujem. Mogoče butasto, čeprav si zdaj lahko privoščiš mnogo več kot nekoč – a hvaležnost za to mora ostati taka, kot je bila, ko nisi imel nič,« je dejala lepotica.

Osebni arhiv
Tara že nabira kilometre z motorjem.

IGRALKA, KOT TETA

Tara se sicer rada spomni časov svojega otroštva na Bohinjski Beli. Takrat si je želela postati igralka – kot njena teta Milena Zupančič. »Milena je mamina sestrična in tudi živi poleg nas na Bohinjski Beli. Sicer nisem nikoli šla po njenih stopinjah, a je zagotovo vplivala na to, da sem se kot otrok nekako preizkusila v vsem.«