vedno nasmejan

S kom je bil Dejan Vunjak v Dubaju?

Eva Jandl
7. 4. 2022, 19.36
Deli članek:

Glasbenik Dejan Vunjak je znan po tem, da je vedno nasmejan in dobre volje. A kot nam je razkril, svojo dobro voljo in veselje črpa iz okolice, publike – ker je dve leti ni videl, je bil kar v krču. S pomladjo pa je izdal ljubezensko pesem, za katero je sicer dobitnik zlatega globusa plesnega šova po petih letih spet zaplesal. In še: s kom je bil v Dubaju?

Osebni arhiv
V Dubaj ni odšel sam.

Po dolgem času, dolgih dveh letih, ste spet predstavili novo pesem. Zakaj vmes niste ustvarjali?

V videospotu je ponovno zaplesal s svojo soplesalko Tadejo Pavlič, s katero sta pred petimi leti osvojila zlati globus v oddaji Zvezde plešejo in postala zmagovalca prve sezone omenjenega šova. »Od takrat nisem obul plesnih čevljev in sem imel kar nekaj treme pred tem, da bo vse skupaj dobro videti, ko bova s Tadejo naredila prvi plesni gib, a so se občutki za ples vrnili takoj po prvih korakih. Užival sem, ko sva se s Tadejo ponovno zavrtela!«

Preteklo drugačno oziroma čudno obdobje sem zelo malo ali skoraj nič ustvarjal, ker sem zelo podvržen okolici. Vse je bilo umirjeno, neznano in nisem dobival nobene energije publike, počutil sem se v krču. Od moje zadnje avtorske pesmi je tako minilo že dve leti in leto dni od zadnje priredbe. Zdaj pa se je vse odprlo, prišli so nastopi, sonček je posijal – prebudil se je optimizem, ljudje se družijo in tudi jaz sem dobil mehurčke. In tako smo hitro začeli ustvarjati. Vedno opazujem ljudi in ideje za pesmi jemljem iz okolice. Na primer pesem Ni je lepše kot si ti je nastala, ko sem poslušal, kako so se pogovarjale štiri prijateljice.

Pa nova pesem z naslovom Brez problema, kako je nastala?

Hja, ta pesem govori o tem, kako se moški zaljubi v žensko in obratno. Predstavljate si klub, v katerem ženska pije pijačo s prijateljico, na drugi strani je moški, kateremu pade v oči. Nato ga ona pogleda, mu da znak, nasmeh, da se lahko približa. In če gre vse gladko, zaplešeta. Potem jo on pospremi in ona ne najde pravega ključa – čeprav to zagotovo ve – in to je znak za poljub. In tako se moški zaljubi in bi naredil vse zanjo. In o tem poje ta pesem: brez problema naredimo vse za tiste, ki jih imamo radi, oziroma za tisto, kar si želimo.

V videospotu ste tudi zaplesali, in to s svojo soplesalko iz oddaje Zvezde plešejo. Kako je bilo?

Plesal nisem čisto nič od šova Zvede plešejo. Na veselicah sicer bolj malo migam, ker sem omejen s kitaro v roki. Imel sem precej treme, kako bo videti, ker bo posnetek za vse čase na YouTubu. (smeh) Ko je prišla Tadeja in sva zaplesala, je bilo tako, kot je s kolesom – ne pozabiš ga voziti, midva pa nisva pozabila plesati, bilo je točno tako kot v oddaji. Naslednji dan so me sicer boleli kolki in noge, ker nisem več tako gibčen. Bil je odličen občutek spet zaplesati!

Privoščili ste si oddih v Dubaju, ste bili sami, v dvoje?

Dve leti nisem bil nikjer in po snemanju pesmi sem si vzel nekaj dopusta. Zelo sem deloven, pesmi snemamo že vnaprej, idej mi sploh ne zmanjka in letos bodo ljudje od nas slišali veliko novega. Bil pa sem z družbo.

Brendijeve barabe, vaš bend, s katerim nastopate, so praznovali 10 let. Ekipa je vas čas ista, kajne?

Slavimo prvega aprila, na dan norcev, ko je bil naš prvi nastop. Ponosen sem, da nas v 10 letih ni nič zamajalo, še vedno smo ista ekipa, se spoštujemo in lahko rečem, da smo ena redkih skupin, ki ostaja enaka. Dve leti nismo mogli opravljati svojega poklica in smo mirno čakali, saj smo vedeli, da bodo ti časi prej ali slej minili in bomo spet na odru.