Zvezdnica

Po olimpijski medalji zdaj dobila svoj film

Nejc Simšič
15. 12. 2021, 19.46
Deli članek:

Celovečerni dokumentarec »The Wall – Climb for Gold«, ki spremlja Janjino pot do olimpijskih iger v Tokiu, je pred dnevi doživel težko pričakovano predpremiero v Sloveniji.

Promocijsko gradivo
Športna plezalka Janja Garnbret.

Janja Garnbret, ki je bila osrednja osebnost dogodka, si je v ljubljanski Cukrarni film ogledala v krogu družine, prijateljev in podpornikov, poklonila pa so se ji tudi priznana slovenska in tuja imena iz sveta športa.

Med njimi so bili legendarni telovadec Miroslav Cerar, smučarski as Jure Košir ter predstavnik Mednarodne zveze za športno plezanje Marco Vettoretti. Svetovno premiero bo The Wall doživel v začetku leta 2022, izbranci pa so si na posebnem dogodku imeli priložnost ogledati film v družbi naše zlate olimpijke Janje Garnbret. Dogodek je potekal v znamenju zgodovinskega dosežka in uspešnega poglavja slovenskega športa, ki ga piše Garnbretova.

»Navdušena sem bila nad idejo, da bi nas snemalna ekipa spremljala med pripravami, hkrati pa se mi je to zdelo zelo intimno. Sicer sem vajena kamer na tekmovanjih, to pa je vendarle povsem druga stvar. A smo se s puncami zelo hitro navadile, filmski ekipi pa je uspelo odlično ujeti vse težke in lepe trenutke … The Wall res lepo prikaže, kako dolga je pot treniranja za tak uspeh,« je na predpremieri povedala Janja, ki v filmu razkriva svoje najintimnejše trenutke vrhunske športnice.

Promocijski material
Jure Košir in Janja Garnbret