Pomembna donacija

Nič je še ni ustavilo, zato je tudi rak ne!

N.S.
15. 12. 2021, 05.56
Posodobljeno: 15. 12. 2021, 09.23
Deli članek:

Vsem dobro znana novinarka in pisateljica Katarina Keček, ki te dni bije boj z rakom dojk, ima kljub temnim in bolečim dnevom vseeno veliko razlogov za veselje.

KK
Znana novinarka se te dni bori z rakom dojk, a ostaja optimistična. Katarina, navijamo zate!

Katarina Keček je ta čas sredi zdravljenja raka dojk, o čemer piše tudi v kolumni za revijo Zarja Jana. Pred dnevi pa se je odločila tudi za pomembno donacijo.

Čeprav Katarini trenutno ni lahko, pravi, da nima nobenega namena obupati in da se samo prek trnja pride do zvezd. Odločila se je tudi, da ne bo čakala na odpadanje las zaradi posledic kemoterapije, temveč si je sama postrigla lase, ki so bili dolga leta njen zaščitni znak. »Štirideset centimetrov dolgo kito sem podarila Brigiti Smrekar in njeni hčerki Mii, ki je pri sedmih letih zbolela za akutno limfoblastno levkemijo. Mama in hči zbirata čope odstriženih las, ki jih nato pošljeta v fundacijo Little Princess Trust iz Hereforda v Veliki Britaniji, kjer brezplačno izdelujejo lasulje za male onkološke bolnike. Pred nekaj meseci sta se dve lasulji v Slovenijo že vrnili in osrečili mali princeski, junakinji 3. nadstropja,« je povedala Katarina, ki se lahko pohvali tudi z uspehom svojega romana Umetnost zavijanja z očmi. »Uspeh je presegel vsa moja pričakovanja. Junakinja romana Lidija S. se mi s pomočjo mojih bralcev javlja z različnih koncev sveta, iz Avstralije, Amerike, raznovrstnih koncev Evrope, kar pomeni, da jo ljudje očitno radi nosijo s seboj. Vem, da v teh turobnih dnevih vsi potrebujemo polno smeha in malo pikantnosti, kajneda, kajti nobena jed brez začimb ni okusna. Roman gre zdaj v drugi ponatis, nezimerno pa me tudi veseli, da se pripravljata prevoda v angleški in srbohrvaški jezik,« nam je še zaupala.

Promo foto
Katarina Keček in kuharski mojster Tomaž Kavčič z njenim knjižnim prvencem Umetnost zavijanja z očmi.