Prijateljstvo

Jernej Tozon s prijateljem in avtodomom na prvo smučanje

Eva Jandl
2. 12. 2021, 18.00
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 21.57
Deli članek:

Soseda, prijatelja in glasbenika. Jernej Tozon in Aleš Bartol sta jo mahnila na prvo smučanje, da bi zbudila svojo kreativnost. Tako se najraje spustita po novem snegu v dolino in vmes – prepevata.

Osebni arhiv
Jernej Tozon in Aleš Bartol sta se že podala na prvi sneg.

Jernej Tozon se je Čukom pridružil leta 2008, ko je skupino zapustil Marko Vozelj. Pred tem je opravljal poklic vzgojitelja v vrtcu, konec lanskega leta pa se je po šestih letih vnovič vrnil v vrtec. Otroke pestujem, jih previjam, nahranim, tudi jok me ne moti, rad jih pocrkljam,« nam je povedal Jernej.

Med glasbeniki se spletejo trdna prijateljstva in prav takšno je prijateljstvo med pevcem skupine Čuki Jernejem Tozonom in pevcem skupine Mambo Kings Alešem Bartlom. Sta pa tudi soseda, sta nam povedala, poleg tega pa še jadralca in navdušena smučarja. Tako si kljub natrpanim urnikom rada vzameta čas za skupno druženje, poleti je to jadranje, pozimi pa smučanje. »Letos, ko so razmere za potovanja zapletene, je bil to še poseben izziv,« je povedal Jernej in dodal, da je navada železna srajca, zato tudi letos brez smučanja ni šlo. »Mahnila sva jo na sneg, na avstrijski ledenik Molltaler, 3300 metrov visoko. Ker so bili apartmaji zelo zasedeni, sva šla kar z avtodomom.«

ZAPADEL JE PRVI SNEG ...

»Visoko nad oblaki se rojevajo nove ideje za pesmi, prebudita se kreativnost in volja do glasbe, ki jo zadnje čase še kako potrebujemo,« sta povedala o nekajdnevnem smučanju. »Vsak smučarski dan je zlata vreden, če je le možnost, ga izkoristiva. Biti prvi na snegu je še poseben čar, ni ga čez vonj novega snega in tisti zvok pršiča pod smučkami prav poboža. Zapeljeva se v dolino in si zapojeva: zapadel je prvi sneg, pobelil sosednji breg … Našega pa ne,« se zasmeji Jernej.