Slovenci skromni

Junak Pokljuke premočan za tekmece

STA
2. 12. 2021, 18.53
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 18.56
Deli članek:

Švedski biatlonec Sebastian Samuelsson je v Östersundu na Švedskem dobil tudi drugo letošnjo sprintersko tekmo za svetovni pokal.

Profimedia
Sebastian Samuelsson

Samuelsson je na 10-kilometrski progi za 18,1 sekunde ugnal Francoza Emiliena Jacquelina in za 21,5 njegovega rojaka Quentina Fillona Mailleta. Vsi trije so bili na strelišču nenatančni po enkrat.

V zadnjem krogu je dolgo kazalo na stopničke tudi za Norvežana Sturlo Holma Laegreida, zmagovalca uvodne letošnje tekme na 20 km, ki pa v smučini ni zdržal napada tekmecev. Ob Fillon Mailletu ga je prehitel tudi Rus Edvard Latipov in Norvežan je zdrsnil na peto mesto.

Samuelsson, nosilec štirih odličij s februarskega SP na Pokljuki, je bil premočan za tekmece predvsem v smučini. Z zmago je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima točko naskoka pred danes devetim Norvežanom Johannesom Thingnresom Boejem.

Slovenski tabor je pokazal eno slabših predstav in si močno pokvaril tudi izhodišče za zasledovanje. Najboljši je bil debitant na tekmah svetovnega pokala Lovro Planko, ki je z enim zgrešenim strelom in zaostankom dveh minut zasedel 49. mesto. Miha Dovžan je zgrešil dve tarči in bil 50., Jakov Fak pa je po treh kazenskih krogih in 60. mestu komaj ujel nedeljsko zasledovanje.

Klemen Bauer je bil skromen 87., Anton Vidmar pa 100.