Živi svoje sanje

V novem Alyinem videospotu nastopata njena starša

Eva Jandl
17. 11. 2021, 20.00
Deli članek:

Pevka Alya, ki je edinka v družini, je že večkrat javno spregovorila o hvaležnosti, ki jo čuti do svojih staršev, mame Cvetke in očeta Frenka, zdaj pa ju je povabila, da skupaj z njo posnameta videospot. Povedala nam je tudi, kaj je skrivnost njene pozitivne naravnanosti.

Instagram
Kot edinka je zelo navezana na svoja starša, mamo Cvetko in očeta Frenka.

»Mi trije smo najboljši par! Kako hvaležna sem, da vaju imam v svojem življenju, sta moja velika učitelja in podpora,« pravi Alya. Za svojo najnovejšo pesem, pravo hvalnico ljubezni z naslovom Se živi, je namreč v videospot povabila prav svoja starša, saj sta prvič privolila v skupno snemanje. »Zamislila sem si zgodbo, ki je sestavljena iz različnih trenutkov iz naših življenj, tistih najbolj neprecenljivih. S skupino deklet smo ponazorili slavje pred rojstvom otroka, z druščino prijateljev praznovanje rojstnega dne, posneli smo poročni dan, moji starši pa predstavljajo srečo, ljubezen in zrelost.« Alya je sicer edinka, mama Cvetka in oče Frenk pa ji na glasbeni poti stojita ob strani že vse od trenutka, ko je pri 15 letih povedala, da si želi biti pevka. Mama je še danes njena najboljša prijateljica, pravi; spremljala jo je na vseh snemanjih in koncertih ter jo vedno podpira. Znala jo je usmeriti in jo tudi pustiti na miru, nikoli se ni vpletala v njeno izbiro »odštekanih« frizur in oblačil, po katerih se Alye še posebej spominjamo vse od njenih začetkov, saj je vedela, da je to del kreativnosti. »Pomagala mi je najti svoje sanje in še vedno jih živim,« dodaja Alya.

Instagram
Alya se je spomnila, kako je pri 15 letih svoji mami povedala, da si želi biti pevka. Ta je pozdravila njeno željo in ji svetovala, naj si kupi beležko, kamor bo vpisovala svoje dejavnosti, saj si bo morala organizirati življenje do potankosti – le talent za uspeh ni dovolj. »Te beležke imam še vedno doma in še vedno zavzemajo častno mesto ter so lep spomin na začetke.«

ODLOČITEV ZA SREČO

Alya prepeva, da je leto dolgo 365 dni, vsi dnevi pa so lepi, če nas vsak dan »gor drži« ljubezen. Še posebno te čase, ki za glasbenike niso prav prijazni. »Jaz sem večna optimistka. Čeprav časi niso optimistični, sem se odločila za osebno zadovoljstvo. Ni se mi bilo težko odločiti, saj mi tarnanje in slaba volja ne dišita preveč. Ostajam pozitivka, tudi če za zdaj ne moremo nastopati na odrih.« Je namreč prepričana, da se lahko sami odločamo, kako bomo preživeli dan. »Živeti je tako zelo preprosto. Premalokrat razmišljamo o tem, da je vse v odločitvi, ali si bomo dan polepšali ali pa si ga bomo sami zagrenili. Jaz sem se odločila za srečo,« je iskrena.