Slovenski slavček

Damjan Murko priznal: »20 let sem iskal nekoga, kot je on«

N.S.
8. 11. 2021, 20.26
Posodobljeno: 8. 11. 2021, 22.32
Deli članek:

Eden in edini slovenski provokator je spet udaril na medijski sceni, kot zna le on. Damjan Murko tokrat predstavlja pesem, v kateri je združil moči z vedeževalcem Blažem.

Tibor Golob
Slavček je združil moči z vedeževalcem Blažem.

Damjan Murko ne skriva, da se je vrsto let na vse pretege trudil, da mu uspe na slovenski glasbeni sceni.

Tokrat pa je s svojim novim projektom presenetil vse. »Skoraj 20 let sem iskal nekoga, kot je on. Lahko rečem, da so me ljudje na moji poti tudi velikokrat negativno presenetili, on pa je takoj pridobil vse moje zaupanje, naklonjenost in njegova nepredana, močna osebnost me je prepričala, da je ravno on tisti pravi. Ko začutiš, da ti je nekdo popolnoma predan, da imata enake interese, enak pogled na svet, iste misli, iste sanje in skupno pot, veš, da si našel pravega in bosta stopala po isti poti,« je priznal Damjan; tako je opisal znanega vedeževalca Blaža, ki ga nekateri poznajo s televizijskih zaslonov.

Tibor Golob
V le nekaj dneh je videospot za pesem Mrcina na YouTubu zbral več kot sto tisoč ogledov.

»Samo on me je prepričal, da z njim posnamem duet z naslovom Mrcina. Po več kot 15 letih sem se vrnil k avtorjema moje prve velike uspešnice Srečen, ker sem moški. Besedilo je napisala Saša Lendero, glasbo in aranžma pa njen mož Miha Hercog, izjemno sem vesel tudi novega videospota, ki bo prava paša za moške in ženske oči. O uspehu pesmi seveda ne dvomim. Lahko rečem, da sva oba z Blažem nekakšni ikoni, ki nikogar ne pustita ravnodušnega. Oba verjameva v moč dobre energije in iskrenega, poštenega, profesionalnega in poslovnega odnosa,« je dodal Murko in nam tudi zaupal, da mu je Blaž pravilno napovedal marsikaj, od otroka do kariere. »Ni hudič, da ne bi verjel v njegove sposobnosti videnja. Najino sodelovanje je obsojeno na uspeh, tako pravijo karte, zvezde, pa tudi sama zelo verjameva v moč svojih energij in odlične pesmi.«