TO JE ZAHVALA ZA 25 LET POTRPLJENJA IN UŽITKOV

Miran Vlahovič - Miki ženi Petri za srebrno poroko podaril pesem

Eva Jandl
7. 11. 2021, 07.42
Deli članek:

Romantični glasbenik Miki Vlahovič, ki ga poznamo kot člana skupine Victory, se je že pred nekaj časa podal tudi na samostojno glasbeno pot. Tako predstavlja novo pesem, ki jo je posvetil ženi Petri ob njuni srebrni poroki. Kakšen je njegov recept za ljubezensko srečo, ki traja že 25 let?

Osebni arhiv
O četrt stoletja sreče v ljubezni Miki pravi, da je veliko plavanja v sivini.

V ponedeljek boste izdali novo pesem, ki je za vas posebna, ste dejali. Zakaj?

Res je, v ponedeljek izide moja nova pesem Ostala si. Posvečena je moji dragi ženi Petri, s katero sva 29. junija praznovala 25 let – srebrno poroko! Pesem je zahvala za 25 let potrpljenja in užitkov. Zato je bila pesem napisana.

Posneli ste tudi videospot, ki je menda družinski projekt.

Ja, v videospotu nastopa tudi najino avtorsko delo; hčerka in sin, Tia in Mark. Kar je še zanimivejše, pa je to, da je Mark režiral in posnel videospot. To je njegov režijski prvenec. Videospot je zelo lep in topel, predstavil ga bom v ponedeljek.

Kaj pa je žena rekla na pesem, ko jo je prvič slišala?

Petra je moj prvi kritik, vedno prva sliši pesem. Večkrat je kritična in tudi pri tej pesmi je imela nekaj popravkov, zdaj pa je s pesmijo zelo zadovoljna.

Osebni arhiv
Obiskala sta kraj, kjer sta se poročila pred 25 leti.

Sta srebrno obletnico posebej praznovala?

Najprej sva šla po poteh, kjer sva bila pred 25 leti, potem pa sva dodala še Bohinj. No, najprej sva šla na Grimšče in si ogledala kraj, kjer sva se poročila. Tam je čudovit dvorec, ki je zdaj malce zapuščen. Takrat sta naju poročila grof in grofica, prav v oblekah, dvorski norček je skakal okoli naju, imela sva pravo grajsko poroko. Nato smo šli s kočijo po Bledu, na kraj, kjer sva se s Petro fotografirala pred 25 leti, nato pa v Bohinj. Šli smo na sredo jezera, kjer sva imela krajši obred, na čolnih smo spili šampanjec. Naročil sem nove srebrne prstane, saj gre za srebrno poroko. Nato smo šli v restavracijo, kjer sem Petri zapel pesem, ki jo bom v predstavil v ponedeljek. No, tudi to je bilo zanimivo.

Kaj se je zgodilo?

Poleg nas je bila miza, kjer so sedeli mož in žena ter dva otroka, tako kot mi. Čez dve uri je prišel mož, ki nam je povedal, da tudi onadva z ženo praznujeta 25 let poroke. Kakšno naključje!

Osebni arhiv
V ponedeljek predstavlja novo pesem, romantično zahvalo ženi ob srebrni poroki.

Radi poudarite, da ste srečno poročeni – kaj je vaša skrivnost za 25 let srečne ljubezni?

Veliko je plavanja v sivini. Ni vse črno belo, veliko je sive, v kateri moraš uživati. Pa seveda spoštovanje do drugega. Midva s Petro imava večkrat zelo različne poglede na stvari, a je tistih pogledov, s katerimi se oba strinjava, veliko več kot tistih, kjer se razhajava.