Adrenalin pred kamero

Bine Vočič še kuha za goste ali se je povsem posvetil televiziji?

Eva Jandl
4. 11. 2021, 20.00
Posodobljeno: 4. 11. 2021, 21.03
Deli članek:

Kuharskega chefa, ki je nepogrešljiv del kuharskih resničnostnih šovov, smo vprašali, kje te dni kuha, ali se res pripravlja nova sezona kuharskega šova MasterChef Slovenija in kako se danes spominja svojega prvega šova Gostilna išče šefa.

Revija Zvezde
Svoj bistro je oddal, kuha le še za manjše dogodke.

Bine, kje kuhate, doma ali še kje drugje? Bistro ste oddali? Kaj ste pripravili danes?

Ja, za enkrat sem vsakdanje kuhanje za velikimi lonci res postavil na stranski tir, saj je vodenje Monstera bistroja prevzel chef Gregor Jelnikar, dolgoletni član Monsterine kuharske ekipe. Jaz kuham na občasnih manjših dogodkih, ki jih v teh nepredvidljivih časih sploh še uspejo organizirati, sicer pa sem polno zaposlen s pripravami na snemanje nove sezone Masterchef Slovenija, poleg tega pa v zaodrju produkcije serije Ja, chef! skrbim za konceptualno vsebino, ki je povezana s kulinariko. Nikakor mi ni dolgčas.

Še vedno ste torej dejavni na televiziji, ste sodnik v šovu MasterChef, kot mentor sodelujete tudi pri seriji Ja, chef! So vas kamere zasvojile, bi zdržali brez njih?

Adrenalin pred kamero mi res ustreza, ne bi pa tega mogel početi ves čas. Predvsem pa ne bi mogel snemati ničesar, kar ni povezano s kulinariko. To je moj svet, ki ga povsem poznam, tu sem suveren. Vsako leto se prav veselim tistih treh snemalnih mesecev, ko ima prednost Masterchef, trije sodniki smo v svojem mehurčku, polnem pozitivne energije in »prankov«, potegavščin, ki si jih nastavljamo drug drugemu. In po koncu snemanja se veselim vrnitve v normalni svet.

Pop TV
Bine nam je povedal, da se veseli nove sezone kuharskega šova in potegavščin z ostalima sodnikoma – Luko Jezerškom in Karimom Merdjadijem.

Ste prvi televizijski kuharski zvezdnik pri nas. Kako se danes spominjate šova Gostilna išče šefa in kako prvega dne pred kamero?

Uh, prvi dnevi, tedni snemanja so bili polni adrenalina in strahu. Ne vem, kdo se je bolj bal, jaz tekmovalcev ali oni mene … Predvsem sem bil ves čas napet, saj se nisem smel nič zmotiti, vse se je namreč snemalo v živo.

Česa še niste uspeli poskusiti, pa bi radi? Morda obstaja tudi kakšna jed, ki je nikoli ne bi zaužili?

Uh, veliko je jedi, ki bi jih rad poskusil, po celem svetu je polno odlične kulinarike. Nikoli pa ne bi mogel v usta dati norveške fermentirane ribe heringe, ki res obupno smrdi. 

Osebni arhiv
S svojimi nasveti je tudi del serije Ja, chef!, v kateri blesti Jurij Zrnec.