Zanesenjak nad tehnologijo

Vili Resnik: "Pravijo, da iščem delo za inšpektorja za delo na črno"

Eva Jandl
5. 10. 2021, 19.30
Deli članek:

Energični Vili Resnik je te dni zelo zaposlen, si pa vsak teden vzame dva dni za počitek in stvari, ki jih rad počne. Je navdušenje nad elektronskimi napravicami in ljubezen do umetnosti prenesel tudi na svoje otroke?

Šimen Zupančič / Revija Zarja Jana
Na teden si privošči dva prosta dneva in si "prazni glavo".

Vili, čemu se posvečate zadnje dni?

Snemam novo pesem in se pripravljam na videospot, pripravljam se za za televizijski nastop, tudi nastopam. Hja, delam in se veselim življenja, dva dni na teden pa si vzamem prosto in imam svoj mir. Danes je ponedeljek in imam prosto.

Kaj počnete tista dva dni, ko si vzamete prosto?

Fotografiram in snemam, mene to zelo zanima. Moja Tamara pravi, da sem nor, ker me zanimajo najnovejše tehnološke stvari. Čas nam je prinesel to, da si lahko privoščimo vse tisto, kar smo včasih gledali le v filmih. To je pozitivna plat tega sodobnega časa. Seveda vse to vzame veliko časa, ampak mene to sprošča. Ravno danes sem vzel dron in malo snemal – zelo rad snemam pokrajino, kako se spreminja. Včasih na nekaj dni posnamem isto pokrajino in vedno je drugače, meni je to blazno všeč. Za tiste, ki negativno gledajo na svet, pa je to drugače: jaz imam vedno fotoaparat s seboj in pravijo, da iščem delo za inšpektorja za delo na črno. (smeh) Prav zato sem nabavil še en manjši fotoaparat, da ga imam lahko v žepu, in ne v rokah. No, malo v šali, ampak tako je razmišljanje nekaterih ljudi, ki ne razumejo, kako veliko lahko naredi ena lepa slika.

Osebni arhiv
Z ljubeznijo do tehnologije je "okužil" tudi svoje otroke.

Kaj pa je vaš glavni motiv?

Narava. Že stokrat sem rekel, da ni lepše, bolj dovršene stvari, kot je narava. Če pogledamo letne čase, te barve ... to je težko opisati. Nekateri tega ne vidijo, ker jih pač ne zanima. Se zavedam, da imam srečo, da lahko delam in živim ter si privoščim take stvari, ki me navdušujejo.

So se tudi vaši otroci nalezli te ljubezni do elektronskih naprav?

Tudi, jih nekako odvračamo, pa si včasih želim, da jih ne bi. Namreč, jaz snemam veliko stvari in jih dobro posnamem, ne morem pa posneti sebe. Zadnjič sem želel, da bi me otroci posneli, kako se peljem na kolesu, pa nam ni uspelo. Otrokom vedno rečem: tam je dron, tam je fotoaparat, delaj in se uči, več boš slikal, bolj boš razumel. Jih tudi jaz učim. Za nekatere ljudi je to brezveze; moja mama je vedno govorila: kaj boš govoril, pojdi rajši delat, kopat, pospravljat. Ampak jaz uživam in si vzamem prosto, ker to potrebujem, da si spraznim glavo. Včasih izpade, kot da sem lenuh, ampak jaz pravim: brez lenarjenja življenje ne bo šlo dobro skozi.

Osebni arhiv
Zelo rad snema in fotografira.

Kaj še počnete z otroki?

Ker imamo doma tehnologijo, lahko snemamo, otroka pojeta določene pesmi in jaz ju preizkušam, ali imata posluh. Moram reči, da ga imata oba. Ko mlajšega vprašam, kaj bo, ko bo velik, pravi, da bo pevec, Vili Resnik. Jaz upam, da ne bo, ker to ni tako preprosto. Si res svoj šef, ampak preden prideš do tega statusa, moraš veliko požreti. Ni vse tako lepo, včasih je zelo hudo in poniževalno, ampak to je del tega glasbenega posla.