Nadaljevanje afere

Meghan zadala nov udarec kraljevi družini

N.S.
26. 8. 2021, 21.01
Posodobljeno: 26. 8. 2021, 21.01
Deli članek:

Čeprav se vsi trudijo prikazati, da so se odnosi med britanskim dvorom na eni strani ter zakoncema Harryjem in Meghan na drugi strani izboljšali, očitno ni tako. Zdaj je novo olje na ogenj spet prilila Meghan Markle.

Reuters
Meghan in Harry sta spet zatresla britanski dvor.

Po enem najodmevnejših intervjujev zadnjega desetletja, ki ga je Oprah Winfrey imela s princem Harryjem in Meghan Markle, so se odnosi med britanskim dvorom in zakoncema zelo zaostrili.

Obe strani, tako dvor kot tudi zakonca Sussex, sta navzven dajali vtis, da je spet vse v najlepšem redu, v resnici pa bijeta tiho vojno. Spomnimo, Meghan in Harry sta svet šokirala oziroma presenetila z novico, da je njuni hčerki ime Lilibet, kar je vzdevek, s katerim je pokojni princ Filip ljubkovalno klical svojo soprogo, kraljico Elizabeto II. Nato je trajalo kar sedem tednov, da je britanski kraljevi dvor Lilibet Diano uvrstil na seznam za podedovanje kraljevega prestola. Zdaj pa je olje na ogenj prilila Meghan, ki je svetu sporočila novico tedna, da bo njuna hčerka Lilibet Diana krščena v Združenih državah Amerike. To pomeni, da bo s tem prekinila britansko tradicijo, da so vsi tisti, ki so v vrsti za prestol, krščeni v baptistični cerkvi kraljeve družine. »Ob pogledu na krst princese Charlotte so vsi že videli naslednji krst male Lilibet v isti cerkvi sv. Marije Magdalene v Sandringhamu. A ne bo tako, saj je na dan prišla informacija, da se je Meghan sama odločila, da bo krst hčerke potekal kar v Kaliforniji,« je povedala poznavalka britanskega dvora, ki je dodala, da je to velik udarec za kraljevo družino.

Po posredovanju britanske kraljice Elizabete II. bi lahko čezatlantska besedna vojna, ki jo z Buckinghamsko palačo bijeta zakonca Sussex, dobila nov zaplet. Monarhinja naj bi svojim uradnikom namreč zaukazala, naj se »oborožijo« z odvetniki, specializiranimi za klevetanje, potem ko naj bi ji potrpljenje pošlo zaradi neutrudnih napadov, ki jih Meghan in Harry servirata medijem.