Sašo Stare

Študij filozofije in teologije zamenjal za komedijo

Eva Jandl
18. 8. 2021, 21.00
Deli članek:

Že jeseni bomo komika Saša Stareta videli ob Petru Polesu v šovu Slovenija ima talent. Nam pa je Sašo zaupal, kaj si je izbral za smer študija in na kom vse preizkuša svoje šale.

POP TV
Študija ni končal in pravi, da ga morda kdaj še bo.
Sašo je med izpostavljenimi stand-up komiki pri nas; opazili smo ga že v številnih slovenskih šovih, reklamah in nastopih po vsej Sloveniji. O sebi najraje pove, da je egocentrik, katerega največja želja bi bila skočiti nazaj v čas in spoznati samega sebe, če le ne bi bil tako len, da bi zgradil časovni stroj. 

Saša smo vprašali, ali je res študiral filozofijo in teologijo in kako se je znašel v svetu komedije. Mu tovrstna izobrazba morda pomaga pri pronicljivosti šal? »Res sem študiral nekaj časa, ker nisem doštudiral. V svetu komedije sem se znašel prek impro lige, stand-upa. In to se mi je zdelo dosti bolj zanimivo. Pri nas za to ni fakultete, zato sem vpisal nekaj, kar se mi je zdelo dosti blizu. To je bila filozofija, in ker ima enopredmetna stopnja še latinščino. Dejansko sem se veliko naučil, a me ni tako zelo zanimalo. Vsekakor bi vam svetoval, da zaključite študij, morda ga bom tudi sam kdaj – mami, ne rabiš me vedno znova spraševati,« nam je povedal v smehu. »Sem naravno radoveden. Karakterno spadam k izobrazbi, a se ne zanašam na znanje filozofije in teologije, vsekakor pa pomaga k pronicljivosti šal.«

Bučar
Znan je po zabavnih nastopih in nastopih v slovenskih zabavnih šovih.

»KOMIKI SMO SKUPNOST«

Nove šale je vedno treba nekako preizkusiti, in kot pravi Sašo, je to najprej njegova punca, nato pa ostali komiki, saj so stand-up komiki pri nas kar skupnost. »Veliko si pomagamo. A na koncu vedno odloči publika s svojim odzivom na šalo,« še pojasni odločitev, katera šala je dobra in jo bo na nastopih še kdaj povedal in katera je tista, ki jo bo kar pozabil, saj ni izzvala salve smeha.