v nasprotju z odločitvijo sodišča

FOTO: Severina storila nekaj, kar ne bi smela

R.T.
18. 8. 2021, 13.59
Posodobljeno: 18. 8. 2021, 15.22
Deli članek:

Objavila je sinovo fotografijo.

Instagram
Severina Kojić s sinom

Okrajno sodišče v Zagrebu je leta 2019 sprejelo odločitev, da mora hrvaška pevka Severina Kojić izbrisati fotografije sina Aleksandra, ki jih je objavila na družbenih omrežjih. Prav tako je zagrebško sodišče presodilo, da Kojićeva v prihodnjem obdobju ne sme več objaviti dečkovih fotografij, kar je predhodno pogosto počela. Gre za odločitev, ki velja do konca pravnega spora med nekdanjima partnerjema. Njuna bitka za skrbništvo se sicer še vedno vleče. 

Glasbenica je konec julija letos izrazila razočaranje nad odločitvijo sodišča, da ji odvzame skrbništvo in prepove objavo otrokovih fotografij. "Minilo je 20 mesecev, odkar je bil moj sin izseljen iz svojega doma, kjer je 7 let in pol živel mirno ... Brez vprašanj, grobo, istega dne," je zapisala in dodala: "V teh 30 letih, odkar pojem, me je več ljudi objavilo s svojimi otroki, kot pa sem jaz objavila fotografij z mojim otrokom. Ne kot Severina, ampak kot ponosna mati. To so mi prepovedali". 

Kot kaže, pa ji je prekipelo. Danes je namreč objavila fotografijo z otrokom in ob tem zapisala: "Sledim tvojim korakom, z rokami odrivam oblake". Čeprav ju je fotografski objektiv ujel od zadaj, se poraja vprašanje, ali hrvaško pevko čaka kazen.