Dejan Vunjak

10 let po smrti Brendija: »Oče me je naučil veliko življenjskih stvari«

Eva Jandl
18. 8. 2021, 20.00
Deli članek:

Pogovarjali smo se z Dejanom Vunjakom, sinom legendarnega glasbenika Branka Jovanovića Vunjaka - Brendija, ki je preminil pred 10 leti, ko mu je po nastopu odpovedalo srce. Kaj sicer počne Dejan in kakšne hobije je našel med časom karanten, ko ni nastopal?

Osebni arhiv
Dejan je očeta večkrat spremljal na kakšnem nastopu in tudi prepeval z njim na odru.
Mineva deset let od smrti priljubljenega »ljudskega« glasbenika in avtorja Branka Jovanovića Vunjaka, znanega po vzdevku Brendi. Napisal je kup uspešnic, od katerih so številne ponarodele. Njegovo poslanstvo danes nadaljuje sin Dejan, ki ima očeta v najlepšem spominu. 

Junija je minilo 10 let od smrti tvojega očeta Brendija. Si na ta dan počel kaj posebnega v njegov spomin?

Na ta dan sem imel veliko intervjujev, saj sem želel narediti lep poklon na očeta. Hvaležen sem vsem medijem, ki so objavili kakršnokoli novico o njem ter se na ta način spomnili našega velikega glasbenika, ki je za seboj pustil veliko zakladnico slovenskih pesmi, ki so bolj ko ne že ponarodele, kar mi je v veliko veselje. Slišal sem se tudi z veliko njegovimi prijatelji, s katerimi sem še danes v stiku. Prav tako smo se slišali z družino, bendom ...

Ti je morda dal kakšen nasvet, ki se ga danes večkrat spomniš?

Z očetom sva se zelo veliko pogovarjala, saj je bil odličen sogovornik. Veliko življenjskih stvari sem se naučil od njega, ki se jih držim še danes, saj je bil človek, ki je veliko svojega časa preživel med ljudmi in jih imel neizmerno rad. Zato je videl in slišal veliko življenjskih zgodb. Prav tako je imel zelo polno življenje, iz katerega je nato črpal svoje modrosti, in je lahko to predajal name ali na koga drugega.

Osebni arhiv
Dejan Vunjak s sestro Tino in očetom Brankom Jovanićem Vunjakom - Brendijem

Zadnji mesec si spet na odrih – kakšno je vzdušje, kakšni so občutki?

Res je. Z bendom smo v zadnjem mesecu zelo aktivni in občutki so enkratni. Lepo je ponovno videti toliko nasmejanih obrazov, pripravljenih na zabavo in ples na enem mestu. Najbolj sem pogrešal energijo, ki se pretaka na nastopih, saj je to res nekaj posebnega. Lepo je spet slišati, ko množica poje tvoje pesmi. Moram priznati, da sem s tem, ko sem ponovno začel nastopati, dobil potrditev, da mi je to, kar delam, res všeč in v tem neizmerno uživam.

Založba Mandarina
Zadnji mesec je vse vikende na odrih.

Koliko časa nisi nastopal in kaj si medtem počel?

Nastopal nisem toliko časa, kolikor je veljal odlog, da so prireditve prepovedane. Natančnih mesecev ne vem, vem pa, da je bilo predolgo, he he. Medtem sem počel veliko različnih stvari. Od športa (kolesarjenje, boks), vrtnarjenja (urejanje okolice okoli hiške) do manjše prenove studia ... Prav tako sem nekaj poučeval v studiu, zato sem čas maksimalno izkoristil  za stvari, ki jih sicer ne bi mogel izpeljati.

Založba Mandarina
Junija je minilo 10 let od smrti njegovega očeta Brendija.