Mila Peršin

S Špelo si nisva niti malo podobni!

Marjana Vovk
17. 8. 2021, 21.30
Deli članek:

V novi seriji Sekirca v med, ki 30. avgusta prihaja na spored Pop TV, najmlajšo hčerko Hribarjevih, ki zadenejo na loteriji, igra Mila Peršin, hčerka znane balerine Sanje Nešković Peršin in direktorja Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML) Blaža Peršina.

Ksaver Šinkar in Ana Gregorič
Mila Peršin v seriji Sekirca v med igra influencerko Špelo Hribar.

Mila pravi, da jo zanima zelo širok spekter umetnosti, kar niti ni čudno, saj ji je bilo zanimanje za umetnost tako rekoč položeno v zibko. »Zaradi staršev sem odraščala v svetu umetnosti, že od otroštva sem hodila v gledališča in na razstave. Sicer nimata nič s tem, kar počnem, to se odločam sama, me pa ves čas zelo podpirata. In naučila sta me, naj se posvečam samo stvarem, ki me veselijo.« Mila je sicer poskušala stopiti v mamine (baletne) čevlje – balet je trenirala od četrtega leta dalje, končala je nižjo baletno šolo –, a je nato ugotovila, da jo zanimajo še številne druge stvari, zato je z baletom prenehala.

m24.si
Milina starša sta balerina Sanja Neškovič Peršin in direktor MGML Blaž Peršin.

ZANIMA JO VSE

Dvaindvajsetletnica zdaj končuje študij konceptualizacije prostora na Akademiji za vizualne umetnosti AVA. »To je precej odprt študij, ki mi ponuja, da spoznam vse od scenografije do skulpture, videa … Združuje vse, kar se tiče prostora in umetnosti.« To je pomembno zato, ker dekle še ni prepričano, v katero smer jo bo na koncu odneslo poklicno. »Nimam pojma, bomo videli, kam me odpelje življenje,« pravi Mila, ki je tudi del ekipe galerije DobraVaga, pomaga pri različnih festivalih (na primer Kino Otok, FeKK), posnela je že svoj kratki film Tetka Milena, že večkrat se je dokazala tudi kot igralka – morda se je spomnite iz serije Mamin dan (2014), v kateri je igrala najstniško hčer Janje Majzelj. Takoj prizna, da je po gimnaziji želela na AGRFT, a ni bila sprejeta. »Se mi zdi kar prav, da se je odvilo tako. Študij na AVA mi omogoča, da preizkusim ogromno različnih stvari, poleg tega mene bolj zanima filmska, ne gledališka igra.«

Pop TV
V seriji Mamin dan je Mila igrala hči Janje Majzelj.

DENAR NI SREČA

Zdaj jo v novi humoristični seriji Sekirca v med spremljamo kot influencerko Špelo. »To je odlična vloga, saj predstavlja moje diametralno nasprotje – res si nisva niti malo podobni. Zabavno se mi je bilo vživeti v nekoga, ki ni jaz, a je na neki način vseeno lahko moj alter ego.« Mila pravi, da tudi sama malo spremlja družbena omrežja in jih uporablja. »A bolj zato, da ostanem v stiku s prijatelji – sploh v teh časih, ko se nismo mogli videti v živo, so prišla zelo prav.« V seriji se bo lahko našel prav vsak gledalec, je prepričana Mila. »Vsak se bo lahko vsaj malo poistovetil z enim od likov, saj ima vsak neko svojo hibo, zato delujejo realno.« Zanimiva pa je tudi zgodba. »Ta tragikomika družine, ki nenadoma dobi ogromno denarja, a se hkrati zato nič ne spremeni oziroma to povzroči dodatne probleme ...« Sreča pač ni v denarju, opozarja serija.

Ana Gregorič/Pop TV
Mila s svojo TV-družino: Luko Boksanom, Mojco Funkl, Leo Cok in Jofžefom Ropošo.

TELEVIZIJSKA DRUŽINA

Špeline negativne lastnosti so manipulativnost, samovšečnost in preračunljivost. Mila v resnici ni takšna (zato s Špelo v resničnem življenju ne bi mogli biti prijateljici), za svoje hibe pa šteje »zamujanje, tudi preveč se razdajam in raztreščim na vse konce, zato včasih nimam fokusa. Rada bi bila povsod.« Serijo zdaj snemajo že skoraj leto dni, zato pravi, da je to postalo njeno paralelno življenje in njena »druga familija«. Navdušena je nad ekipo, odlično so se ujeli. Od svojih filmskih staršev Mojce Funkl in Jožefa Ropoše je dobila ogromno koristnih nasvetov, tako glede igre kot življenja nasploh. Z Lukom Boksanom, ki igra njenega brata, se poznata že od prej, ker je sodeloval z njeno mamo, s televizijsko sestro Leo Cok pa sta se »noro ujeli, kot bi se poznali že vse življenje«.