Zabava

Sokijevo darilo za trideset let bobnanja

M. V.
17. 8. 2021, 10.20
Posodobljeno: 17. 8. 2021, 10.26
Deli članek:

Naš glasbenik je postal ponosni lastnik bobna, ki ga je lastnoročno podpisal Metallicin bobnar Lars Ulrich.

osebni arhiv
Marko Soršak Soki

12. avgusta je minilo natanko trideset let, odkar je Metallica spremenila glasbeno zgodovino z izdajo Black Albuma, ki jih je izstrelil v svetovni vrh rokersko-metalskih zasedb. Izjemna vsebina, ki jo je produciral Bob Rock, je svetovne bobnarje navdušila tudi zaradi energičnega udrihanja Larsa Ulricha na takratni gromozanski bobnarski set - markantno belo Tamo s črnim hardwearjem. Izvor širokega, predrznega in vsekakor zgodovinsko prelomnega zvoka je izhajal iz snare bobna, ki je pripomogel k unikatni teži pesmi in jih naredil tako zelo posebne. In prav zato so se v Tami odločili, da okroglo obletnico izdaje Black Albuma obeležijo z izdajo omejene serije Black Album snare bobna s podpisom Larsa Ulricha in za izdajo posebej oblikovanim Black Album znakom. Po vsem svetu jih je na voljo le tristo, eden od ponosnih lastnikov pa je pred dnevi postal tudi Marko Soršak Soki, čigar bobnarski začetki so bili pred prav tako tridesetimi leti še kako zaznamovani prav z izdajo omenjenega albuma.

osebni arhiv
Soki s podpisano bobnarsko membrano

»Nikoli ne bom pozabil prvega srečanja z Black Albumom pri pičlih enajstih letih! Energija je preprosto špricala od udarcev. Poleg Gunsov je bila Metallica nedvomno ena od mojih prvih družbeno kritičnih idolov. Nam mladim so dali nove smernice tako v glasbi kot v samem razmišljanju. In prav zato mi je v veliko čast in v ponos, da sem postal lastnik Larsovega unikatnega bobna, saj gre za enega mojih največjih idolov in tudi zaradi njega sem danes tu, kjer sem,« ponosno pove Soki, ki ga je v škatli čakalo še eno presenečenje, in sicer bobnarska membrana prav tako z lastnoročnim podpisom Larsa Ulricha.

Več kot odlično darilo v letu, ko bo tudi sam Soki praznoval trideset let bobnanja. Obletnico bo obeležil z različnimi glasbenimi in dobrodelnimi projekti, razkriva pa že tudi, da bo 11. septembra na mariborski trg pripeljal sto bobnarjev, ki bodo z rock bandom bobnali v živo. Seveda v upanju, da se razmere ne poslabšajo, je dodal.